Dzwonię do sklepu i pytam o te łożyska... Sprzedawca mi odpowiedział ze jak mają być dobre to nie te wyprodukowane w chinach , tylko japońskie czyli...... jakieś NACHI??? Co to jest??? Pierwsze słyszę o takiej firmie!!
Inne też ma np SKF, ale to wszystko chińszczyzna...jak twierdzi pan sprzedawca.
Cena NACHI (czy jak się to pisze?) 20zł sztuka..
_________________ Caponord 2003
B3stia
Wysłany: 2010-09-22, 14:57
Wilk stepowy napisał/a:
Kurde no u mnie też poleciały z przodu. Przebieg 33000km, nie wiem czy oryginalny.
Przy podobnym przebiegu mnie wysiadły.
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-23, 14:58
Wilk stepowy napisał/a:
Dzwonię do sklepu i pytam o te łożyska... Sprzedawca mi odpowiedział ze jak mają być dobre to nie te wyprodukowane w chinach , tylko japońskie czyli...... jakieś NACHI??? Co to jest??? Pierwsze słyszę o takiej firmie!!
Inne też ma np SKF, ale to wszystko chińszczyzna...jak twierdzi pan sprzedawca.
Cena NACHI (czy jak się to pisze?) 20zł sztuka..
Nachi to duża i znana firma. Produkuje nie tylko dobre łożyska. Nie powinieneś mieć z tymi łożyskami problemów.
Polecam również łożyska Timmken, NSK, NSR, SKF, dobre łożyska robi też FAG.
Ale kupiłeś oryginał Aprili czy od tego samego producenta co robi dla Aprili ?
Po tych wszystkich delematach nt japońskich/chińskich i innych produktów, kupiłem polskie łożyska PPL produkowane w Kielcach, z tej samej fabryki w której sa produkowane NSK.
Łożyska 12zł/sztuka, simmering 3zł /szt, seger 50groszy + jakiś tam smar do tych siemmringów mi wcisnął.
Ale te co wybijałem nie miały żadnej nazwy oprócz oznaczenia rozmiaru. I jestem ciekawy czy to były oryginalne Aprili czy z hipermarketu?
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2012-11-10, 19:24
I łożyska FAG poszły do kosza, dziadostwo jak nic, nie kupujcie takich łożysk jak:
FAG, SKF, FŁT itp. bo długo nie pochodzą.
Teraz zamówiłem łożyska KOYO które chyba są teraz najlepsze ze wszystkich.
a czym się objawia zużyte łożysko? Mi przednie koło zauważyłem że przy małych prędkościach jakby delikatnie podskakuje. Ale podejrzewam że będzie to kwestia centrowania.
Wysłany: 2012-11-10, 20:19
Jeszcze możesz zdjąć koło i pokręcić łożyskami jak chodzą ładnie nie skokowo i nie mają luzu to dobre są a jak mają takie objawy jak wyżej to do wymiany
Moje tylne FAG 11 tyś. przebiegu i szmelc.
Wysłany: 2012-11-11, 10:41
Uszczelniacze zmieniałem wtedy co łożyska i teraz patrzę i już się zużyły nie ma wargi uszczelniającej może wiesz jakiej firmy są najlepsze uszczelniacze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum