Wiek: 51 Dołączył: 18 Mar 2015 Posty: 102 Skąd: Hard River
Wysłany: 2015-04-19, 21:32 Klupanie
Kurde , nie wiem czy jestem przewrażliwiony czy może jest coś na rzeczy . Zanim kupiłem moje Capo jechałem trzema innymi . Wszystkie podobnie klupały . Nie wiem czy te sprzęty mają taki urok pracy , czy coś klamorzy bo się pipcy .
Dźwięk taki jakby zawór , ale raczej nie , bo jak jest zimny to nie słychać , jak jest ciepły to słychać . Zawory raczej odwrotnie .
Najbardziej to słyszę jak siedzę na biku w kasku , wtedy to aż denerwuje . Jak zejdę i słucham to mam problem żeby to uchwycić .
Słychać to z pod zbiornika , z przodu , tak jakby pierwszy cylinder , coś przy głowicy ??
Olej zalałem teraz 5W15 , ale wcześniej też to było .
Maszyna ma bardzo mały nalot i więcej stała niż woziła a to też nie za dobrze . Może coś złapało gdzieś ? Napinacz łańcuszka czy co ?
Nie wiem już czy olać czy zagłębiać . Napiszcie coś jak z ty mu was ?
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2015-04-19, 22:25
robotę robi tutaj rolkowy łańcuch rozrządu, który jest zajebisty pod względem parametrów technicznych ale w stosunku do łańcucha płytkowego jest o wiele głośniejszy...
_________________ Suzuki LS 650 Savage->Honda Gl 1500 Goldwing->Yamaha Wildstar 1600->Yamaha Bt 1100 Bulldog->Honda VFR 800 V-Tec-> Aprilia ETV 1000 Caponord(dożywocie) -> BMW r1100s Boxer Cup Replica -> CBF 1000 Fa -> Kawasaki ZX6R 636 Ninja
Wiek: 51 Dołączył: 18 Mar 2015 Posty: 102 Skąd: Hard River
Wysłany: 2015-04-23, 13:34
wim wim ... ale problem w tym , że to do mnie przyjeżdżają bajkerzy na popas . Nie mogę dać ciała i zwyczajnie spier... na inną imprezę
Próbuję jakoś tak to ustawić wszystko , żeby chociaż na chwilę do was wpaść . Ale to na razie patykiem na wodzie pisane , więc się nie będę deklarował , bo to zależy od tego kiedy ta cała banda się do mnie zjedzie i kiedy wyjedzie .
ps. U mnie jest gdzie i jak pobiesiadować motocyklowo, więc może kolejny spęd u mnie zrobimy ?
Ostatnio zmieniony przez Capo 2015-04-23, 15:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum