ja uważam, choć też dla mnie to są wydatki , że na oponach nie ma co oszczedzać , ja na nowej metzeller tourance zrobiłeł 7 000 koła i widze że sie zuzywa , a co to jest za przebieg , MT bardzo mi sie podoba ale dzis znalazłem cos bardziej hardeego , i te bede zakładał jak trzeba bedzie :
Czas na zmianę gum.
Chciałbym coś w relacji 70%asfalt i 30%teren.
Anakee II juz wychodzą ze sprzedaży a Anakee III to szosówki.
Metzeler Tourance raczej mało przydatne w terenie.
Narazie mój faworyt to Heidenau K60 lub Mitas E-07 ale może polecicie cos jeszcze...?
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-25, 16:05
wszystko jest do kupienia i nawet u nas Mefo to Kenda po prostu tyle że bardziej offroad, jak chcesz to mogę sprawdzić jej cenę ale dopiero po 12 sierpnia.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2013-07-25, 17:30
Dunlop trailmax tr91 super oponki polecam i na such i na mokro w deszczu trzymają rewelacyjnie nie miałem ani jednego uślizgu na wyprawie !!!
Jedna wada mam 13 tyś. na tylnej i może do 15 dociągnie, tyle że 13 było to w trasie, po miejscu jak zrobi 10 tys. będzie dobrze, ale coś za coś ja wolę bezpieczeństwo.
wszystko jest do kupienia i nawet u nas Mefo to Kenda po prostu tyle że bardziej offroad, jak chcesz to mogę sprawdzić jej cenę ale dopiero po 12 sierpnia.
>>> www.motokm.pl <<<
Tylko przy takich odstępach między kostkami raczej na czarnym szału nie zrobią...
Poza tym wyczytałem teraz że dość szybko się zużywają
>>> www.motokm.pl <<<
To samo co zwykła Rally, tylko bieżnik płytszy. Byle była dobra na asfalt, bo na luźnym podłożu pewnie będzie jeździć jak wszystkie gumy z tego segmentu. Chyba wolałbym zwykłą Rally. Poczekamy, zobaczymy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum