A tym silikonem to obsmarowałeś całą nakrętkę kontrującą, czy tylko uformowałeś na niej oring?
Mam nadzieję, że jutro będzie chwila i wyjadę... i rozczaruję się po raz kolejny
Wysłany: 2017-10-18, 13:27
Tylko cinka warstwe po wierzchu nakretki kontrujacej
_________________ Caponord 2001
skvrnsk [Usunięty]
Wysłany: 2017-10-19, 15:59
Ni uja, uszczelka z kibla nie pomogła, tłucze jak nawiedzony. Nie pozostaje nic, jak ogołocić przód ze wszystkiego do gołego stelaża i pojeździć. Na sucho już raz obadałem wszystko pod czachą. Wszystkie spawy i połączenia skręcane są w porządku.
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2017-10-19, 18:15
A jak pierdykniesz pięścią w kierownicę raz w jedną manetkę, raz w drugą to nic się nie dzieje ?
_________________ chodzi o to żeby wpadać w błoto / morda w błocie .... świat w kolorach
skvrnsk [Usunięty]
Wysłany: 2017-10-19, 18:30
Nic niezwykłego, co by zwróciło moją uwagę. Przegoniłem go dziś po dziurach i to wyraźne stukanie metalu o metal albo aluminium. Żaden tam luźny plastik.
Nic niezwykłego, co by zwróciło moją uwagę. Przegoniłem go dziś po dziurach i to wyraźne stukanie metalu o metal albo aluminium.
Obserwuję ten temat dość długo. Wynika z niego że wszystko masz w zawiasie powymieniane. Nadal się upieram że silikony, podkładki od kibla można sobie w buty wsadzić (na bal sylwestrowy co by nie uwierały).
próbuje się stworzyć dziwne teorie na temat tego stukania.
Mam propozycję daj człowiekowi zarobić bo nie na wszystkim musisz się znać. Przyjedź do mnie do Sieradza, zostaw motocykl na dwa dni i nie będzie stukało. :)
Jeśli jednak nie zdecydujesz się na pomoc to uważnie przeczytaj posty swoje i Lewan69 znajdziesz tam odpowiedź :)
To by było na tyle :) - powodzena
Ostatnio zmieniony przez mr_soze 2017-10-19, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2017-10-19, 19:37
Loża czuwa i jak zawsze ma rację
_________________ APRILIA CAPONORD 1200 RALLY 2016
APRILIA ETV 1000 CAPONORD 2006 niedawno zmienił właściciela
KTM LC4 620 1994 (nie) dawno zmienił właściciela
MZ ES250 1960
skvrnsk [Usunięty]
Wysłany: 2017-10-19, 19:59
Posty Lewana znam, swoich nie muszę czytać... Zarobić Ci nie dam, bo muszę to rozgryźć samodzielnie.
A że to nie rakieta kosmiczna to tylko kwestia czasu, aż znajdę rozwiązanie.
Polecam zakup dobrych zatyczek do uszu , tudzież głośniej słuchać muzyki przez zestaw + nerwosol i naprawdę nic Ci nie będzie przeszkadzało a i słyszeć żadnych stuków nie będziesz szybka i prosta "naprawa"
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum