Wiem, wiem...
Ale wygoda to pojęcie mocno subiektywne i każdy ma swoją definicję. Jednak nie wiem, czy zmiana wysokości kierownicy może radykalnie wpływać na komfort jazdy. Z drugiej strony, jeśli za zmianą riserów miałyby pojawić się problemy z długością kabli, to ja dziękuję. Mam również 184 cm i trochę nakręconych kilometrów na fabrycznym osprzęcie.
ładnie to ująłeś :D kwestia długości ramion, przyzwyczajeń, wyrąbanego kręgosłupa, mnie tak jest wygodniej i tyle,komuś może być mniej nie będę Jego zdania negować, z kablami nie ma aż tak tragicznie ale szału też nie ma wolałbym kierę nagiąć bardziej na siebie ale "to se nie da Panie Hawranek" summa summarum jest OK
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
To co dla jednych jest zaleta dla innych może być wadą i tak ma być
Ja chętnie bym kire podniósł bo przy dłuzszych przelotach na stojąco na szutrach jest mocno niewygodnie, ponieważ się garbie. Jak się wyprostuję to trzymam manety tylko opuszkami palców, a tego lepiej nie robić w terenie
Przy wzroscie 186cm wkurza mnie też zbyt nisko położona kanapa (hacze nogami o asfalt jak chcę je zwiesić podczas jazdy), a także zbyt mała odległośc między siedziskiem a podnóżkami co wymusza duży kąt zgiecia nóg w kolanach.
Poza tym w moim przypadku do szyby przydałby sie deflektor bo struga powietrza wali prosto w kask
Poza tym monotcykl prawie idealny
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Założyłem te 35mm i kable ok, jedynie przewód hamulcowy jest już prawie na styk - ma jeszcze ciut luzu, będę jeszcze obserwował w trakcie jazdy ale pomyślę nad założeniem węży w stalowym oplocie ciut dłuższych
Plus taki, że handbary nie szorują już ani po baku ani po kierunkach :D
[ Dodano: 2014-06-02, 08:45 ]
Wczoraj zrobiłem trasę ok 210 km w 3h non-stop w siodle i mogę powiedzieć, że został tylko ból dupy :D
Nie czuje już kłucia poniżej karku tak jak to bywało do tej pory, bardzo przyjemnie się jechało a więc podwyższenie spełniło swoją rolę
Google pokazuje, że ta trasa to 3h 44m a ja wyjechałem ok 11.45 i gdzieś o 14.45 byłem w domu Przy Dragu mogłem spokojnie zakładać taki czas jak podaje Google a tu jednak szybkość i zwrotność robią swoje :D
[ Dodano: 2014-07-11, 21:25 ]
Mam na zbyciu takie o to podwyższenie, zanabyłem ale okazało się że jest za wąskie nie będzie łądnie wyglądać na Capo. Jakby ktoś potrzebował to oddam po dobrych piniądzach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum