Słuchajcie, nigdzie nie znalazłem nic na temat czy można kilka cm obniżyć caponorda. Ostatnio wiecej czasu spedzam na szutrach i polnych drogach no i kilka razy zdarzyło sie zaliczyć glebe. Głownie wtedy gdy droga jest poprzecznie pochyla, wtedy brakuje podparcia a jak już je złapie to niestety waga robi swoje. Pomysałem że gdybym go obniżył o 3-5 cm. to miałbym wieksza kontrole na tych własnie nawierzchniach. Nie chce zmieniac moto, bo próbowałem innych, lżejszch ale w nich znowy brakuje mi tego "pierdniecia" jakie ma capo. Macie jakas rade ???
Dzieki Wilku !!:) Nie ma jak zdjęcie ! A orientujecie się, czy te elementy są gdzieś do dostania, czy tylko pozostaje własna, garażowa inwencja twórcza ??
i dwie opcje dać do wycięcia na laserze lub waterjet a jak w okolicy nie masz dostępu to zostają stare dobre metody czyli rysik ślusarski, szlifiera, wiertara , pilnik i jechane w imadle :) trochę potu ale kasa zostanie w kieszeni
[ Dodano: 2013-05-08, 10:11 ]
no i żebyś to nie rzeźbił z bednarki :)
kiwka67, Ja na twoim miejscu nie obnizałym zawiechy jeśli lubisz smigac w terenie bo zmnieszy Ci się prześwit i bedziesz szorował brzuchem...
Może pokombinuj coś z obniżeniem kanapy...
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Ja podwyższałem i wyszło fajnie.
Przy obnizaniu wystarczy zdjąć orginalne poszycie i później je założyc bo materiału wystarczy. U mnie niestety trzeba było robic dodatkowe wstawki.
Kwestia tylko czy przy obnizeniu dupa Ci nie odpadnie...
>>> www.motokm.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum