Wysłany: 2012-11-25, 13:55 Renowacja/czyszczenie felg w capo
Zainspirowany temat renowacji felg przez kolegę aprilia , postanowiłem spradwzić jak to u mnie wygląda( a wyglądało średnio przez naloty) , oto efekty:
nie będę ukrywał że handluje sonaxem , jednak nie zmienia to faktu że jest dobry i mogę go polecić z czystym sumieniem. Do czyszczenia na codzień polecam :
ma odczyn obojętny(polerowane i lakierowane oraz magnezowe - bez znaczenia) i nie powinien zostawiać białych nalotów na naszych felgach. W tej chwili nie testowałem bo nie mam pod ręką. Naloty powstają np. po myciu szamponem samochodowym (odczyn zasadowy) lub jakieś smary na obręczy itp. Koszt pasty sonaxa do aluminium i chromu to 7,99 netto.
Wszystkie produkty dostępne na pierwszej lepszej stacji benzynowej.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2012-11-25, 14:51
Co do centrowania to podnieś motocykl i pokręć kołem i zobacz lub zamontuj czujnik zegarowy do motocykla i przyłóż do do koła zobaczysz jakie ma bicie, ale na oko też można zobaczyć jak nie ma bicia to zostaw, a jak ma to do centrowania i wyważenia.
Na łączeniu felgi (nasze obręcze nie są w całości odlewane) będzie taki uskok jakby obręcz była krzywa jakbyś w dziurę wjechał i się troszkę zgięła to tak ma być bo tam jest łączenie obręczy tak po prostu jest fabrycznie, a ja myślałem że mam już krzywą obręcz
Co do testowania to co masz na myśli? Jak dajesz gratis jakieś próbki to wezmę z miłą chęcią wszystkie jakie masz bo używam tylko sonaxa tzn każdą po jednej sztuce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum