Witam :)
Wymieniłem sobie olej silnikowy.
Poprzedni właściciel poinformował mnie, że niebawem pojawi się kontrolka SERVICE.
Z angielskim nie idzie mi najlepiej, a na stronie głównej problem "kasowania" inspekcji nie został opisany chyba dosyć przejrzyście.
Postanowiłem poszukać tych tajemniczych kabelków, które trzeba połączyć, żeby pozbyć się kłopotu :)
Pod siedzeniem kierowcy, w okolicy akumulatora, znalazłem obok siebie trzy konektory.
Na zdjęciu od lewej widać:
-konektor męski, przewód w kolorze zielono-niebieskim.
-konektor damski, spięte dwa przewody w kolorze białym.
-wtyczka konektorowa damska, dziurek sześć :)
Na drugim zdjęciu widać miejsce, w którym znalazłem kabelki :)
Co z czym połączyć, jak zamieszać przyciskami MODE i SET na desce rozdzielczej, żeby zlikwidować SERVICE ?? :)
Siemka Wicher jak pozwolisz to Twoje zdjęcia umieszczę na stronce http://caponord.cba.pl/?page_id=19 tak by było czytelniej :)
Dodam, że ta duża wtyczka z 6 pinami służy do podłączenia Axona 2000 (narzędzia diagnostycznego)
axon1.JPG
Plik ściągnięto 4963 raz(y) 11,48 KB
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2008-09-04, 18:12
Capo nie ma problemu, zamieszczaj fotki.
Jeżeli ma to pomóc przyszłym uzytkownikom Caponorda, to jest to jak najbardziej wskazane ;)
Jeszcze pytanie o pojawiający się napis SERVICE. Da się go zrestartować przed jego pojawieniem się?
Komunikat powienien pojawić się po 31000 km. Poprzedni właściciel pewnie go wykasował. Teraz robie cały przegląd i chciałbym żeby od tego momentu kontrolka inspekcji zaświeciła się po 7500 km.
Mam takie pytanie do bardziej dośwadczonych użytkowników:
Napis service zaczyna odlicznanie (7500k) od momentu skasowania, czy pojawia się zawsze przy 7500, 15000, 22500 ...75000?
Czyli np po 15tyskm zapialił się napis ale ten ktoś był daleko w trasie, dojechał do domu i miał na liczniku 16500km. wymienił olej i skasował sam napis. To teraz kiedy mu sie pojawi napis ponownie:
a) przy stanie licznika 22500,
b) przy stanie licznika 24000
c) przy 30000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum