Wysłany: 2017-08-16, 19:36 Wyłącznik zespolony światła / migacze
Siema.
Przeleciałem cały dział o elektryce i nie znalazłem informacji o tym czy wspomniany w tytule wyłącznik jest rozbieralny / naprawialny. Ostatnio w czasie nocnej jazdy i po włączeniu kilkukrotnie świateł drogowych bądź to niebieskim przyciskiem lub tym głównym zaczęły mi gasnąć całkowicie światła! Były jaja bo akurat jechałem w po zadupiu w całkowitych ciemnościach . Po chwili się pojawiały i było ok, ale jak znowu zacząłem klikać długimi znów znikały.
Miał już ktoś tak i czy jest możliwość rozebrania tego wyłącznika i ewentualne przeczyszczenie styków, bo chyba zbyt skomplikowane to "urządzenie" nie jest ?
Pozdrowionka z TG
_________________ Aprilia caponord etv 1000 - teraz i na zawsze... ;p
Yamaha dragstar xvs 125 - ale to już przeszłość ;)
No nie mam takiego ustrojstwa, światła włączam ręcznie.
Na szczęście światła po chwili się pojawiały, ale nie mogłem używać długich bo znowu zanikały na chwilę.
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2017-08-16, 20:23
Działa to tak że światła mijania same się włączają po kilku sekundach po odpaleniu moto i analogicznie po ich zgaszeniu (przez np. włączenie długich) odpalają się później znowu po kilku sekundach.
_________________ chodzi o to żeby wpadać w błoto / morda w błocie .... świat w kolorach
Działa to tak że światła mijania same się włączają po kilku sekundach po odpaleniu moto i analogicznie po ich zgaszeniu (przez np. włączenie długich) odpalają się później znowu po kilku sekundach.
U mnie było to samo zdźiwiłem się dopiero po czasie :) jak długich potrzebowałem "ustrojstwo" poszło w śmietnik teraz mam załączane na przycisku
RESPIRATOR, hmm, w sumie to takiej odpowiedzi się spodziewałem ;p, ale szczerze mówiąc to nie wiem czy to mam bo zawsze "ręcznie" włączam światła...ale sprawdzę :)
Jakby jednak nie było dalej nie wiem czy mogę rozebrać ten wyłącznik
Jakby jednak nie było dalej nie wiem czy mogę rozebrać ten wyłącznik
możesz spokojnie ja CI pozwalam reszta forum myślę też nie będzie się sprzeciwiała tylko pozostaje jedno pytanie....czy poskładasz to do kupy
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
No i znowu! Podjechałem dziś wieczorem pod sklep, zrobiłem zakupki i gdy wróciłem i odpaliłem moto świateł było brak . Wyłącznikiem się nie bawiłem, zegary były podświetlone.... Po chwili bez jakiegokolwiek mojego udziału światła się pojawiły
Za tydzień jadę na "Nocny wjazd na Równice" fuck, co to będzie
Wysłany: 2017-08-17, 21:09
Mondi a może Ty poważnie masz ten opóźniacz tylko w dzień tego nie zauważasz. To załączanie świateł nie trwa zawsze tyle samo ?
A na Równicy nie gaś świateł i motocykla i po problemie
_________________ chodzi o to żeby wpadać w błoto / morda w błocie .... świat w kolorach
janciovodnik
Wysłany: 2017-08-17, 21:29
Mondi napisał/a:
No i znowu! Podjechałem dziś wieczorem pod sklep, zrobiłem zakupki i gdy wróciłem i odpaliłem moto świateł było brak .
Mondi weź Ty se zrób normalnie te światła.
Ja mam na stałe i przynajmniej nie zapomnę ich odpalić w dzień.
Tylko bypass i dobry aku zamontuj :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum