Wysłany: 2010-08-17, 08:27 Podstawka pod stopkę boczną motocykla
Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy coś sobie nie dospawać pod nóżkę boczną, tzn większego placka z metalu, którym nożka opiera się o podłoże: Capo ma spory kąt pochylenia bocznego w tej pozycji, i dwa razy mi się zdarzyło że zatopił mi się na kilka cm w asfalcie. Dobrze że wróciłem po 10min a nie po godzinie...
Stosujecie takie patenty?
coś w ten deseń
_________________ Caponord 2003
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-17, 16:20
Wyciąłem sobie w pracy taką podstawkę z grubaśnej blachy. Przez pewien okres czasu woziłem ją ze sobą i nawet używałem w razie konieczności, ale mi się znudziło. Teraz wolę poszukać czegoś na miejscu(puszka, deseczka, kamień, wiewiórka itp), ale ten patent ze zdjęcia bardzo mi się podoba
Mi się raz capo przewrócił na campingu. Postawiłem go na chwilę na trawie i pobiegłem po płaski kamień, który leżał sobie ok 30 m. dalej i nagle słyszę TRACH!!!! W 3-ech go podnosiliśmy (dobrze, że mam orurowany moto i tylko lewe lusterko się poluzowało). Podstawka dobra rzecz a ta mi sie podoba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum