Hejka - W moim Capo padł jeden z przycisków (te czerwone) odpowiadających za ustawienie zegara itp. Po wyjęciu i rozebraniy wyświetlacza okazało się że na płytce uszkodził sie jeden ze słiczów (mikrowyłącznik) , urwały się nóżki. Chyba ciężko to wlutowac, gdyż ścieżki są bardzo cienkie. Nie mam pomysłu co robic. Czy wyświetlacz pasuje od innego moto, bo na allegroszu to wydatek ok 800 zł? Czy ktoś przerabiał istniejące zegary? Czy warto się bawic w takie przeróbki? A może są jakies inne rozwiazania?
Nie za bardzo wiem jak wkleić zdjęcia. Zegary rozebrane, problem pojawił się podczas rozdzielenia matrycy od blatu ze wskazówkami,ale daliśmy radę. Dziś zalutujemy nowe mikrosłicze,mam nadzieję,że będzie wszystko ok.
Już poskladałem do kupy, kolejny raz nie chcę rozbierac. Dobrze że wszystko dziala tak jak działac powinno. Najtrudniej było zdjąc wskazówki zegarów, aby dostac sie do plyty.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2012-05-22, 20:16
Ok,ale przy najbliższej okazji zrób zdjęcie za późni sobie przypomniałem.
Wskazówki nie jest tak trudno zdjąć trzeba szybko i mocno pociągnąć do góry i schodzą elegancko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum