Wysłany: 2011-05-24, 21:38 Tarcza hamulcowa tył Capo 2006 z ABS
Witam Kolegów Capomaniaków!
Zwracam się do Was z prośbą o informację związana z tylną tarczą hamulcową, oringami i śrubami ja mocującymi. Pierwsza sprawa to to czy sama tarcza w modelach sprzed 2004 roku i po nim jest taka sama? Druga to taka, że chcę zamówić tulejki, oringi i śruby mocujące. Mam nadzieję, że tarcza, ktora już coraz bardziej stuka przestanie gdy założę nowy sam system mocujący czyli własnie wspomniane nowe tulejki itd.. A może wcale to nic nie zmieni? Czy ktoś z Was już zmieniał tarczę i jakie ma z tym związane doświadczenia. Pytam dlatego, że zastanawiam się nad kupnem używanej (o ile jeszcze ma odpowiednią grubość) z tym, że nie wiem czy nowe modele miały zupełnie inne tarcze niż te starsze. Nowa oryginalna kosztuje majątek. Może ktoś na przykład wie gdzie można kupić zamienni. Z przodem jak patrzyłem nie ma problemu. Ztylną jest zdecydowanie trudniej. Proszę o info i z góry bardzo dziekuję.
Zmieniłeś już tą tarczę ? Stuka dalej czy nie ?
Do 2004 była jedna tarcza, od 2004 jest kilka rodzajów - sam musisz określić który masz w motocyklu. Mi te obrazki mówią tyle co Tobie :)
Zmieniałem przednie tarcze, ale mam wersję z 2003 (jeden rodzaj tarcz) więc nie miałem dylematu. Najlepiej poszukać używek na eBay lub ogólnie w internecie i porównać zgrubnie za pomocą wzroku :) Może przy okazji będzie podany numer części. Ja tak szukałem tarcz do mojej April, ale w końcu znalazłem używki na allegro.
Wysłany: 2011-06-29, 18:39 dzięki
Kupiłem właśnie uzywkę z 2004 roku i okazało się że nie jest pływająca. Czy teraz mogę ją załozyć na stałe na sztywno dobierając jakiś śruby do mocowania??
Pozdrawiam
Many
_________________ Many Białystok
B3stia
Wysłany: 2011-07-01, 21:49
Moja wersja RR ma tył również na sztywno i działa. Więc nie przejmuj sie i zakładaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum