Strona główna
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Witam serdecznie
Autor Wiadomość
zahar 
ZAHAR 2003 RR Tomek

Wysłany: 2012-10-03, 22:07   Witam serdecznie

Witam serdecznie wszystkich użytkowników Caponord i nie tylko. Mam na imię Tomek jestem od niedawna posiadaczem Caponorda RR rocznik 2003. Miło będzie porozmawiać na temat motocykli tej marki oraz zasięgnąć wielu cennych uwag od bardziej doświadczonych Użytkowników
Pozdrawiam :lol:

eterum 
myśli o Capo

Wysłany: 2012-10-03, 22:16   

Witaj,

Kiedy i gdzie kupiłeś Capo? Masz jakieś fotki?

Pozdrawiam

aprilia 
Kamil

Wysłany: 2012-10-04, 07:18   

Witam,
łanie caponord rr, gdzie go dorwałeś opisz coś więcej?

jagiel 
Rally Raid 2003

Wysłany: 2012-10-04, 09:03   

Witamy

No i super kolejny słuszny motocykl w Polsce :-) Precz z Japończykami ;-)

Też jestem ciekaw skąd pochodzi twoja wybranka, obecnie RR to coraz bardziej deficytowy egzemplarz..

zahar 
ZAHAR 2003 RR Tomek

Wysłany: 2012-10-04, 09:44   

Przyznam się to był przypadek wiem, że takie maszynki chodzą pomiędzy ludźmi a bardzo rzadko wystawiane są na aukcjach. Jego droga zaczyna się w salonie, w Niemczech. Rok 2010 trafia do Zielonej Góry do Pawła (pozostańmy bez nazwisk :-> ) następnie do Ostrudy a teraz poprzez przypadkową informację o ewentualnej chęci sprzedaży i małe negocjacje DO MNIE.
HM.. trudno mi się wypowiadać ale zauważyłem nawet po wypowiedziach tutaj na forum, że faktycznie to rzadkość. Motocykl ma 38 tys przebiegu pełne wyposażenie kufry, gmole itp plus halogeny i sportowe tłumiki (dające efekt). Kanapę ma nieco bardziej wybraną - daje za to lepszy punkt podparcia (poprzedni właściciel był nieco drobniejszy i to był jeden z czynników skłaniających do sprzedaży)
Fotki postaram się lada moment jakoś zaprezentować.
Generalnie Panie i Panowie liczę na wile cennych wskazówek z Waszej strony związanych z eksploatacją i nie tylko :-D .

jagiel 
Rally Raid 2003

Wysłany: 2012-10-04, 10:13   

To już wiem który to RR, kiedyś było na aledrogo sprzedawane właśnie w ZGórze.

Pogratulować zakupu! Jak już troszkę ochłoniesz to trzeba będzie wrócić na ziemię i przyjrzeć się motocyklowi pod kątem serwisu, modyfikacji. Ale to na spokojnie niedługo się ogarnie ten temat :-)

jaras 

Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2012-10-04, 10:29   

no hej:)- powitać kolegę- wygląda na to ze jesteś moim najbliższym kapiszonowym sąsiadem , w dodatku jeszcze też RR:)- pozdrawiam

PS."Pogratulować zakupu! Jak już troszkę ochłoniesz to trzeba będzie wrócić na ziemię i przyjrzeć się motocyklowi pod kątem serwisu, modyfikacji. Ale to na spokojnie niedługo się ogarnie ten temat "-
Tomek- czyżbys tworzył grupę docelową?:):)
Volvo XC70 CrossCountry

Maciek 
Maciek

Wysłany: 2012-10-04, 10:38   

Witaj - ja też znam tego Caponorda.......bo miałem okazję go oglądnąć u sprzedawcy tego samego w Zielonej Górze, od któregu kupiłem mojego Kapcia rok 2006:-) Czy teraz zrobiłbym inaczej i jednak wziąlbym RR??? nie wiem może? Jednak wtedy zdecydowałem sie na gołą i wesoła czarną wdowę z malutkim przebiegiem i na razie mnie nie zawiodła w dalekich podróżach :-)

Miłego użytkowania i może kiedyś do zobaczenia? ;-)

zahar 
ZAHAR 2003 RR Tomek

Wysłany: 2012-10-04, 11:04   

Tak Maćku to był ten egzemplarz chciał wtedy słono za niego :lol: wiem od poprzedniego właściciela. Generalnie z tego co słyszałem to Kolega z Zielonej Góry ściąga trochę Capo albo raczej miał ich wtedy kilka na zbyciu ale RR była jedna. Generalnie również wolę się przyjrzeć gdzieś pod fachowym okiem nowemu nabytkowi i chętnie skorzystam z podpowiedzi.
Jaras miło, że relatywnie blisko jest ktoś z podobnym sprzętem miło się będzie gdzieś spotkać i pogadać. Dwie sztuki to już mamy mały tłum ;-) a i do Stolicy blisko.
Inna sprawa mój kolega serwisuje Hondziare w serwisie w warszawce i ostatnio rozmawiał z kimś kto w tym serwisie pracuje i ma szerokie spektrum wiedzy na temat Capo podejrzewam, że Ta osoba również jest użytkownikiem tego forum (mam pewne podejrzenia ale ....).

eterum 
myśli o Capo

Wysłany: 2012-10-04, 12:55   

Caponordy to złom. Kup sobie porządną BMkę 1200 a Capo puść dalej w obieg. Najlepiej do mnie ;-)

A tak poważniej to gratuluję Ci zakupu. Ja mam schizofrenię. Raz chcę Raida a raz GSa 800.

Był dwa dni temu Raid na niemieckim mobile.de za 2800 eu. Od razu telefon do znajomego żeby pędził tam i wykładał gościowi kasę. Niestety ogłoszenie okazało się nieprawdziwe (po co ludzie to robią?) i znowu zostałem z niczym.

zahar 
ZAHAR 2003 RR Tomek

Wysłany: 2012-10-04, 13:45   

Cytat:
Caponordy to złom. Kup sobie porządną BMkę 1200 a Capo puść dalej w obieg. Najlepiej do mnie ;-) A tak poważniej to gratuluję Ci zakupu. Ja mam schizofrenię. Raz chcę Raida a raz GSa 800

eterum również myślałem o BMW ale cenią sobie nieźle. Bardziej myślałem o GS 1100 (mniej elektroniki :-P ) kolega kupił ostatnio taką 99 rocznik 15 tys i chwali sobie oczywiście towar polecony nie z przypadku Odnośnie gs 800 przeszło mi przez myśl a docelowo mierzyłem w VStroma ale trafił się Capo :mrgreen:

Maciek 
Maciek

Wysłany: 2012-10-04, 14:23   

Maciej - nie kupuj żadnej Bawarii, bo staniesz sie forumowym folksdojczem :mrgreen:

aprilia 
Kamil

Wysłany: 2012-10-04, 14:41   

Ostatnio w Rumunii miałem okazję pojeździć Vstromem 1000 zamieniliśmy się na trochę sprzętami, jest to motocykl mały gabarytowo a mimo tego nie jeździ za specjalnie, ma twarde (amory ) :mrgreen: i pali więcej od capo to tak w skrócie :lol:

Wicher
[Usunięty]

Wysłany: 2012-10-04, 14:46   

zahar napisał/a:
Inna sprawa mój kolega serwisuje Hondziare w serwisie w warszawce i ostatnio rozmawiał z kimś kto w tym serwisie pracuje i ma szerokie spektrum wiedzy na temat Capo podejrzewam, że Ta osoba również jest użytkownikiem tego forum (mam pewne podejrzenia ale ....)

Pewnie masz na myśli Tomka (jagiel) :)

A tak w ogóle to witam na forum.
Gratuluję nowego nabytku i życzę mam nadzieję bezawaryjnej i długiej eksploatacji :)

Karpik 
Capofan

Wysłany: 2012-10-04, 17:42   

Ja równiez witam kolejnego Makaroniarza w naszym gronie.
Gratuluje zakupu i życzę wiele radości z jazdy!
Capo to najlepszy wybór jakiego mogłeś dokonać!!! :mrgreen:
>>> www.motokm.pl <<<

Odpowiedz do tematu