Witam,
Czy u Was występuje to samo? Jak odpuszczacie manetkę lub wciskacie sprzęgło, czyli łańcuch jest odciążony silnik to w okolicy małej zębatki coś rzęził (dziwne odgłosy, tak jakby o coś obcierał). Na początku myślałem, ze to wina nienaciągniętego łańcucha, ale gdy go naciągnąłem do wymaganych 15 mm odgłosy nie ustąpiły. Postanowiłem zdjąć plastikową osłonę małej zębatki i zobaczyć o co tam chodzi i zobaczyłem coś takiego jak na zdjęciu. Czy ktoś może wie co to takiego, a przede wszystkim po co to. Wygląda jak zapadka - ponizej zębatki.
Sadov, Sprawdź naciąg łańcucha w kilku punktach bo lubi się nierówno wyciągnąć i jak przelatuje przez miejsca gdzie jest zbyt mocno naciagniety to rzezi co najbardziej slychac w okolicy 40-60km/h na luzie lub przy wcisnietym sprzegle.
Przynajmniej u mnie tak było
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum