Zastanawiam się nad założeniem halogenów do mojej Aprilki.
Napięcie ładowania mam nawet za duże więc może instalacja udźwignie dodatkowe oświetlenie.
Macie jakieś doświadczenia z halogenami soczewkowymi? Nie ukrywam że bardzo mi odpowiadają HELLA MICRO DE, takie jakie montowane są seryjnie w GS 1200 ADV - tylko ta cena.
Wysłany: 2010-05-17, 17:42
Ja mam założone te halogeny.. Generalnie świecą dobrze, są przeciwmgielne więc dają światło "krótkie" i wyraźnie odcięte z góry. Jak się je dobrze ustawi, to faktycznie pomagają. Niestety mają minusy: po miesiącu użytkowania zaczęły się pocić , a po drugie, to kradną sporo prądu. Wystarczy 5 min na halogenach przy zgaszonym silniku i po akumulatorku, natomiast gdy silnik pracuje nie ma żadnego problemu. Elektryka Capcia daje radę.
Ja mam założone te halogeny.. Generalnie świecą dobrze, są przeciwmgielne więc dają światło "krótkie" i wyraźnie odcięte z góry. Jak się je dobrze ustawi, to faktycznie pomagają. Niestety mają minusy: po miesiącu użytkowania zaczęły się pocić , a po drugie, to kradną sporo prądu. Wystarczy 5 min na halogenach przy zgaszonym silniku i po akumulatorku, natomiast gdy silnik pracuje nie ma żadnego problemu. Elektryka Capcia daje radę.
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-20, 00:55
jak chcesz halogeny to kup Hella Micro De, świecą najlepiej ze wszystkich konwencjonalnych halogenów. Givi są zbliżone do SW Motecha modelu Hawk, w przypadku Caponorda się nie sprawdzą ponieważ nasze lampy generują dużo światła więc różnicy z halogenami Givi nie zauważysz.
Co do podłączenia to halogeny zawsze podłączasz przez przekaźnik i bezpiecznik. Włącznik możesz zastosować klasyczny czyli włącz/ wyłącz lub impulsowy ale do impulsowego używasz przekaźnika bistabilnego, robiłem tam u Jarasa więc on może się wypowiedzieć na ten temat.
Kamil osłon Touratecha nie kupisz chyba że te oferowane przez sklep Holan. Znam się w miarę dobrze z importerem Touratecha na PL i wiem ,że nawet jeśli chciał byś kupić same osłony to cena była by zabójcza.
[ Dodano: 2012-11-20, 01:00 ]
ładną konfigurację ma Jaras, Hella De + osłony z Holana, Jaras podeślij fotki
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-20, 09:55
2 szt. 120zł + wysyłka
jaras
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2012-11-20, 10:02
w mordę- odrzuca mi cos moje posty- to jest trzecia próba:(-
więc jak w temacie:- halogenki Micro De są super- należy tylko nabyć wersję motocyklową (ja nie wiedziałem o tym, wziąłem samochodową) -różnica tkwi w obudowie tylnej części- samochodowe mają z twardego plastiku, motocyklowe z grubej gumy, łatwiej je montować i lepiej utrzymać szczelność całości- niewielka różnica w cenie- ja dałem 200pln za kpl)- co do osłon by Holan- cena za kpl 120 zeta- są ze zwykłej blachy (Touratech z alu) malowanej na czarno stąd tyle taniej niż w TT u Zbysia Szatana.
Całość prezentuje sie zajebiście i świeci jeszcze lepiej- tylko należy usprawnić swoją "elektrownię" bo wydatek prądu jest spory- sam nie wiem ile ciągną, ale po włączeniu ładowanie zdecydowanie przysiada (muszę jeszcze z Jagielem to przetrawić:))- foty wkleję jak się naumiem to robić(oraz jak wykonam takowe lepszym aparatti niż w mojej komórze)
pzdr:)
_________________ N 51*52'57,12"
E 21*41'15,90"
KTM 1190 Adventure
Volvo XC70 CrossCountry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum