Witam. Wiem że juz raz ten temat był podjety ale nie uzyskano odpowiedzi. Zastanawiam sie czy zmiana przedniej "czachy" na model po lifcie to tylko plastiki czy tez wiaże sie to z innymi bardziej zaawansowanymi pracami. Jesli ktos juz to przerabiał to prosze o info
PS Już dwa razy rozbiłem te odstajace uszy i mnie to mocno irytuje :))
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-08, 12:48
Stelaż też musisz wymienić , nowa czacha jest trochę inaczej mocowana, ponadto elektrykę z przodu motocykla trzeba będzie inaczej poprowadzić. Nie jest to skomplikowany zabieg więc powinno się udać
Potrzebujesz stelaż o numerze AP8146755 w starych modelach to był AP8146180
Mnie się wydaje Kamil, że Jagiel ma rację. Jak przegladam się tym szkicom, to wygląda to tak, że do 2003 stelaż był inny dla raid-a a inny dla zwykłego capcia. Później obydwa były takie same.
Wymieniłem starą czachę na nową, i niestety stelaż jest potrzebny od nowej. Mały kłopot jest też z podłączeniem kierunków bo trzeba dokupić dwie kostki do ich podłączenia. Ze starej czachy zostaje reflektor, licznik i czujnik temperatury zewnętrznej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum