Wiek: 52 Dołączył: 17 Sie 2009 Posty: 459 Skąd: Warszawa/Marki
Wysłany: 2011-06-01, 07:24
Też miałem takie zdarzenie, ale wysłałem do naprawy do Gdańska, powymieniali uszczelniacze, zalali olejem, ale dodatkowo dowalili wstępne ciśnienie oleju żeby regulacja działala od początku zakresu
Uszczelki mają ponoć standardowe rozmiary więc są do kupienia. Ja nie musiałem swoich wymieniać, są szczelne.
A zalanie układu olejem i odpowietrzenie to 30 minut pracy z jedną ręką cały czas trzymającą butelkę piwa ;) A poważnie to nic trudnego w tym nie ma - potrzebny jest ściągacz do sprężyn, klucze, uszczelki i olej lub płyn hamulcowy.
_________________ Michał
Piotr Piankowsk [Usunięty]
Wysłany: 2012-05-27, 19:15
Po wczorajszym myciu tez mi mruga EFI. Pali normalnie... Mam nadzieje ze po wyschnieciu wszystko wróci do normy.....:)
(?)
U mnie pojawił się EFI-1 i później EFI 1. Moto odpala na zimno i ciepło, praca silnika bez problemu - płynna, przyspieszanie bez zmian. Co to może być? Cz trzeba się tym przejmować, czy nie i czy istnieje możliwość wykasowania tego błędu.
EFI1 lub EFI-1 pojawia się gdy masz zwarty kabel diagnostyczny pod siedzeniem i jedno pokazuje gdy masz zapłon (czerwony wyłącznik na kierownicy) na ON a drugie gdy na OFF.
To nie żaden błąd i z tego co wiem nie można tego usunąć
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
[ Dodano: 2013-06-09, 14:49 ]
Maciek dzisiaj byłe przy mojej włoszce i niestety nie znalazłem kabla z pojedynczym pinem. Ostatnio miałem problemy z kablami i elektryk coś tam grzebał. Jedyne co widać to wtyczka 6-cio pinowa i złącze, które wygląda jak zmostkowane. Czy możesz mi wysłać zdjęcie tego kabla i czy może wiesz gdzie mogę go poszukać - skąd wychodzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum