Wysłany: 2011-06-02, 20:54
Nie no spoko, każdy ma jakiegoś bzika, Krzysiek i Maciek lubią "zrywać gwinty" (proszę sobie nic nie myśleć), TomekB lubi herbatkę Geriavit, ja lubię sobie poleżeć (namiętnie kilka razy), a Ty preferujesz "polerowanie tylnej Feluni" cokolwiek to oznacza
Przy okazji mojego przedsezonowego przeglądu szukam tarczy do tyłu.
Cena oryginału zwala z nóg.
Znalazłem tarcze z firmy Grimeca za 80 € - czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z ta firmą?
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-20, 20:51
to taki tańszy odpowiednik Brembo, ja tarcze oraz zaciski Grimeca pamietam ze swojej Aprili Tuareg Rally 50
Obecnie Grimeca to chyba topowy producent hamulcy rowerowych.
Czy ktoś się orientuje czy te tarcze "hiszpańskiej marki NG" http://allegro.pl/show_item.php?item=3955473422 są coś warte?
Opinie jakie znalazłem były raczej dośc pochlebne. Cena też dobra.
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
jaras
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2014-02-10, 10:29
Mogę tylko powiedzieć , że w poprzednich moto (Africa Twin) używałem z powodzeniem- tzn wszystko było ok, łącznie przede wszystkim z ceną:)
pzdr:)
_________________ N 51*52'57,12"
E 21*41'15,90"
KTM 1190 Adventure
Volvo XC70 CrossCountry
Można również się pokusić na angielskie EBC cena znośna 1 tydz czekania ( w poniedziałki robią zamówienia), załozyłem do skuterka i dają radę .... a lekko nie maja
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
radekch, ile masz najechane ze tarcze musisz wymieniać?
U mnie przy 70tkm też są kiepskie (na granicy), ale myślę że jeszcze spokojnie ten sezon dadzą rade...
>>> www.motokm.pl <<<
No tak, jak ktoś bardziej dawał po heblach to już mogą być do wymiany...
Minimalna grubość to chyba 4,5mm, więc ja bym wymienił...
>>> www.motokm.pl <<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum