Będę męczył o wszelkie wątpliwości(:
Silnik mi się rozgrzewa do siedemdziesięciu kilku stopni na odcinku powiedzmy 3km. Przy temperaturze na zewnątrz 7 stopni. Nie wchodząc powyżej 4000-4500 obrotów.
Normalna temperatura silnika to 73-74 stopnie więc nie masz się o co martwić.
W miesci jak dojdzie chyba do 96 lalbo 98 stopni to załącza sie wentylator i przy około 92 stopniach sie wyłącza.
Tez na początku obawiałem się że Capo bedzie się grzało, ale nigdy 100 stopni nie osiagnęło (nawet w bardzo ekstremalnych warunkach)
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-11, 21:18
litrowa Vka , przywyknij , a w lato przygotuj się na jajecznicę jeśli nie masz gumy między bakiem na kanapą to kup takową i zamontuj , ułatwi ci to znacznie znoszenie wysokich temperatur
jagiel, brak gumy jest mankamentem latem, ale też ma swoje plusy w porze jesienno-zimowej
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Hehe, tak się zastanawiałęm nad rolą tej gumy, w końcu doszedłem do tego, że pewnie izolacja od temperatury. I zastanawiałem się czy nie wyjąć póki zimno(: Jednak nie ryzykowałem "w razie jakby to było coś super ważnego" (: Czyli jest szansa, że jajecznicy latem nie będzie(:
Poprzednio też miałem Vkę, ale 750 i nie było cyfrowego wskaźnika temperatury, więc dla mnie to nowość. Tak myślałem, że temperatura dobra, bo gdzieś tam między znaczkami się mieści, po prostu zastanawiałem się czy nie za szybko tę temperaturę osiąga.
Moje 3grosze o temperaturze a więc spokojna jazda 100-120 przy temp otoczenia 1-3 st C silnik 69-71, w paradzie w Częstochowie 7km przez 45min w tem ok 13-16 silnik 95-96 st i darmowa jajecznica momentami myślałem że coś się pali(gumę mam), przy normalnej eksploatacji jest temp ok 70
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
janciovodnik
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2014-04-13, 21:40
Dzisiaj robiąc małe kółeczko przyjrzałem się temperaturze. 70-76 st. I ciągle taka się trzymała. Nawet jak bulgotałem po Puszczy Zielonce ;)
Wysłany: 2014-04-14, 06:27
Guma przy zbiorniku pod siedzeniem ma jeszcze jedno zadanie. Mianowicie zabezpiecza elementy instalacji elektrycznej (m.in. złączki, w tym od czujnika stopki bocznej) przed wodą np. podczas zbyt intensywnego mycia. Tak więc nie cudujcie z tymi regulacjami, bo większego sensu to nie ma
_________________ Być narodowi użytecznym - jak Staszic!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum