Witajcie,
szukam jednego (lub kilku wariatów) najlepiej z Warszawy lub okolic, którzy znają się trochę na lutowaniu i zabawie miernikiem. Celem jest stworzenie kabla do ECU, który współpracowałby z Tuneboyem. Jeżeli by nam się to udało to wydaje mi się, że będziemy mogli zakupić Tuneboya (same licencje na dodatkowe ECU) bez ograniczeń (600 plnow za moto). W kieszeni zostanie jakieś 1000 złociszy za kabel :).
Muszę zapytać chłopaków z Tuneboya, czy takie rozwiązanie wchodzi w grę. Mam nadzieję, że nie będę musiał zakupować całego pakietu startowego za 500 dolców.
Jeżeli jest ktoś zainteresowany to proszę na priv :)
A ja ponawiam - znajdźcie mi sterownik, nawet uszkodzony, to opracuję metodę wgrywania map bez cyrku, drogich urządzeń i licencji... Sterownik oczywiście do zwrotu...
_________________ Pesymista, to dawny optymista, który po prostu zaczął myśleć realnie...
Qrcze gdybym mial to bym dal do testow. Jako, ze nie mam szukam innego rozwiazania i widze, ze nie ma zainteresowania tym tematem. Jako, ze uzywane ECU kosztuje kawal grosza to chyba nie masz szans na takowe doswiadczenia. :(
Smuci mnie to bo wiem, ze apka ma cienkie mapy i jest co poprawiac...
B3stia
Wysłany: 2010-06-04, 10:38
Chyba że zakupimy jeden zestaw w pełnym pakiecie a kolejne przewody dorobimy. Zostanie zakup licencji do kolejnych zestawów.
edit. Jeszcze podjadę do serwisu fiata i obadam czy któraś z wtyczek diagnostycznych pasuje do capo.
To tez jest rozwiazanie :)
Kabel ktory powinien pasowac (praktycznie ten same sterowniki co tuneboy) to VAG na ODB2. Potrzebna jest tylko przejsciowka z ODB2 na wtyk Apki
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2010-10-19, 18:53
Mam też oryginalnego peugeot-citroen i cdif/2 może tymi by poszło.Ja nie mam caponorda ale do pegaso na wtrysku też są jakieś sprzęty do podpięcia,jak znajdę chwilę czasu to się pobawię i zobaczę.Gniazdo diagnostyczne jest takie samo,bo kabelek zrobić to nie problem tylko samo połączenie i odczytanie przynajmniej błędów i parametrów bo więcej i tak nie będziemy mogli zrobić samochodowym interfejsem bo nie ma tam takich funkcji jak dostać się do mapy.
Tosiek ja Cię proszę nie wyważaj otwartych drzwi... i kotleta odgrzałeś że hejjj :)
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum