OEM Aprilii jest chyba tylko jeden, nie ma starszych i nowszych.
Respirator wydaje mi się, że chyba Twoje gmole nie są ode mnie, ale mogę się mylić bo już nie pamiętam.
Ale te Czarnego84 "glebnięte" w niedzielę są ode mnie :
De facto jest tak, że gmole w wersji z uszami, nie chronią ich idealnie. Na błocie czy piasku pewnie nic się nie stanie, ale nie oczekiwałbym tego na asfalcie. Jak ktoś chce wywracać kapcia na lewo i prawo, to niestety ale tylko komplet góra dół chroni jako tako motocykl.
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2015-03-02, 12:07
Wilk stepowy napisał/a:
OEM Aprilii jest chyba tylko jeden, nie ma starszych i nowszych.
Respirator wydaje mi się, że chyba Twoje gmole nie są ode mnie, ale mogę się mylić bo już nie pamiętam.
Te w starszych modelach mają tulejki poszerzające a w nowszych zrezygnowali z nich oraz innej długości są te mocowania na gumki co dotykają do ramy
[quote="Wilk stepowy"]OEM Aprilii jest chyba tylko jeden, nie ma starszych i nowszych.
Ale te Czarnego84 "glebnięte" w niedzielę są ode mnie :
Hehe.. :) zaraz tam glebnięte poślizg miałem mały ale nie da się ukryć żę dały rade ;)
[ Dodano: 2015-03-02, 13:14 ]
A tak na marginesie Włoszki są aż tak wymagające?
W niedziele mówie przejade przez las będe miał bliżej do chaty a tu masz kałuża błocko ale co hmm..
chwila zastanowienia..... co Capo nie przejedzie :)
no i poszło ....
Capo leży ja pod nią co jest kur... grane przecież miałem przejechać :)
Kask w bocie cały upierdol.... ale co.... się pozbieram pojade
Dobra jedziemy dalej ale kto ją teraz podniesie..
Zaczym wstałem na nogi z Capo w tytm błocku czułem jak chudne w oczach :)
Jak zajechałem na chate prosto pod prysznic.
To tyle by było histori cd.. nastąpi
janciovodnik
Wysłany: 2015-03-02, 13:37
Czyli normalka... Tez tak miałem jak pierwszy raz chciałem Capo dźwignąć ;P
No ale jak się ćwiczy długopisem w pracy to pary w łapach nie ma (znaczy ja) ;P
hej, też tak miałem ale go jakoś na kolanie utrzymałem, tzn ani to gleba ani utrzymanie go w pionie - pomogła mi ta metoda, a na dodatek miałem 40 stopni gorączki - świeżo po chorobie wsiadłem na moto. Tylko uważajcie żeby nie przedobrzyć i na drugą stronę nie przewrócić
No ja położyłem Kapcia na błocku/kamieniach w Karpatach i bez pomocy kolegów raczej bym go nie podniósł A przy okazji gmole się sprawdziły i uszy całe :D
_________________ jest: Yamaha XT 660 R '04, Yamaha XVS 1100 Dragstar Classic '01, była: Aprilia Caponord ETV 1000 '03
janciovodnik
Wysłany: 2015-03-04, 09:55
Zaraz zostanę potępiony ale muszę to w końcu powiedzieć :))
Panowie nigdy nie kupujcie motocykli których nie jesteście w stanie sami podnieść.
Trzeba mierzyć siły na zamiary, albo kupować coś mniejszego, albo zapisać się na pakernie :))
Teraz czekam na lincz.
_________________ chodzi o to żeby wpadać w błoto / morda w błocie .... świat w kolorach
Podnoszenie to jedna sprawa ale ogarnięcie sprzętu na postoju to druga, już widziałem jak koledzy pomagali na parkingu..... tylko co gdyby kolegów nie było? tel do przyjaciela? " Zenek podjedz do mnie na parking przy kauflandzie bo jest trochę pod górkę i nie umiem wycofać: :D:D
Jacek dobrze mówisz trzeba mierzyć siły na zamiary ... a w zasadzie wymiary i wagi :)
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
janciovodnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum