Po przejechaniu ok 2k km mogę stwierdzić że patent ok spełnia swoje zadanie jako tankbag i plecaczek a nawet jako "barek" co do obaw Karpika..... nic mi nie "trąbi" przy max skręcie nawet jak jest do 1/2 napchany tankbag, jedna uwaga nie wiem jak u Jacka ale u mnie dolna komora tak się zniekształca( od baku) że mało co tam wejdzie ale parę drobiazgów sie zmieści :)
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2014-09-13, 22:13
Cytat:
nie wiem jak u Jacka ale u mnie dolna komora tak się zniekształca( od baku) że mało co tam wejdzie ale parę drobiazgów sie zmieści :)
Faktycznie dół dopasowuje się do kształtu zbiornika ale ja w dolnej komorze mam spakowany permanentnie kombinezon p.deszcz który na tyle skutecznie wypełnia cały dół że tankbag zachowuje swój fabryczny zgrabny kształcik.
_________________ chodzi o to żeby wpadać w błoto / morda w błocie .... świat w kolorach
Cze Tosiek fajny jest ten tankbag z podstawą na baki plastikowe nic nie trzeba dorabiać :) tyle że odrazu mamy na baku chohoła... u mnie widziałeś jak to wygląda tyle że minus taki że trzeba odpinać 2-e sprzączki do tankowania..... a w tym na plastikowy bak nie...ale tak teraz patrze to trza cały zamek odpiąć hmmmm też do bani, ja mam przerobionego clasika 2
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-05-17, 12:34
Potrzebujesz torbę na plastykowy zbiornik, aczkolwiek to co zaproponował Grzesiek jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem, mocowanie na wlew paliwa ( adapter kupujesz oddzielnie ) nic się nie przesuwa, nie odczepia, szybki demontaż, montaż tyle ,że cena inna ale i jakość wyższa.
Wysłany: 2015-05-17, 14:10
Używam mniejszej wersji tankbaga Givi na tanklock'a i uważam że jest bardzo wygodny i poręczny. Zdejmuje się jednym palcem i montuje równie szybko...ogólnie REWELACJA
janciovodnik
Wysłany: 2015-05-18, 08:00
GrzeTom napisał/a:
Wiem ze kasa nie ta, ale wygoda użytkowania paski vs śrubki chyba nieporównywalna...:)
Zgadzam się z Grzesiem... Nieskromnie powiem, ze mam i jestem mega zadowolony.
Polecam kupować w sklepie motofactory.pl, jedne z najniższych cen w necie ;)
Gdyby ktoś był zainteresowany to mam na zbyciu oryginalny Tankbag Aprilii do Caponorda w bardzo dobrym stanie (wodoszczelny, powiększany i z funkcją plecaka). Zainteresowanym podeślę zdjęcia (jak tylko go znajdę).
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum