Tak jak w temacie zauważyłem od jakiegoś czasu hałas przy przedniej zębatce ale tylko na 1 i 2 biegu im więcej gazu tym większe stukanie? nie wiem jak to dokładnie określić.
poczatkowe praktycznie nisłyszalne teraz się problem nasila.
Miał ktoś takie objawy przy swoim?
Też tak myślałem nad tym. Przy kupnie łańcuch był min. naiągniety po zrobieniu 5k praktycznie naciągałem go co 500km co nie powinno byc miejsca? teraz zblza się ku koncowi
Smarowanie regularne. Zawsze dbałem o stan techniczny i tego sie trzymam.
W zębatce są [podobno jakieś gumowe pierdolniki jak to się nazywa dokładnie/fachowo?
N ie wiem jaki by był objaw zuzycia ale może warto pomyśleć?
Z własnego doświadczenia ..jak naciągasz łańcuch co 500km to on już praktycznie nie żyje.. od jakiegoś czasu pewnie i jest nierówno wyciągnięty i ciężko prawidłowo naciągnąć , co do przedniej zębatki... odkręć plastikową osłonę przy dźwigni zmiany biegów i będziesz miał wszystko na tacy
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Właśnie "zabieraki" tak jak mówisz rozebrać i oblukać co jest grane dzięki.
[ Dodano: 2015-07-25, 21:57 ]
robert1973 napisał/a:
Z własnego doświadczenia ..jak naciągasz łańcuch co 500km to on już praktycznie nie żyje.. od jakiegoś czasu pewnie i jest nierówno wyciągnięty i ciężko prawidłowo naciągnąć , co do przedniej zębatki... odkręć plastikową osłonę przy dźwigni zmiany biegów i będziesz miał wszystko na tacy
Też mi się wydaje że po łancuchu już ;/ czas na nowy fakt jest wyciągnięty w 1 miejscu dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum