Wysłany: 2016-02-15, 16:23 Zbiornik na zużyty olej
Mam sobie taki zbiornik na zlewanie oleju z motocykla i wszystko jest spoko. Tylko ostatnio urwałem korek plastikowy, jeden z tych dwóch mniejszych. Urwał się na łączeniu gwintu z "kapeluszem", próbowałem to pospawać ale korek się ciut zdeformował.
Ktoś ma jakiś pomysł jak dorobić taki korek? Albo gdzie kupić?
co do korka nie mam pomysłu ale mam inną propozycję...... wytnij boczek (ten płaski z etykietą) ze starej butelki po oleju (5L).... i masz nowy zbiornik na zużyty olej..... prawie darmo
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
A problem rozwiązuje za pomocą drukarki 3D Mamy w firmie taką prostą do zabawy i za pomocą SketchUp wyrysowałem korek i właśnie się drukuje (~1h) - zobaczymy co z tego wyjdzie :D
_________________ jest: Yamaha XT 660 R '04, Yamaha XVS 1100 Dragstar Classic '01, była: Aprilia Caponord ETV 1000 '03
Zapodaj potem fotkę z efektu druku.... ciekaw jestem możliwości tej "zabawki"
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum