Wysłany: 2017-08-29, 14:59 regulator napiecia od RSV1000 MILLE?
Czesc wszystkim, mam pytanie ktore nie moglam znalezc na forum odnosnie regulatora napiecia. Objawy byly takie, ze w moto wymienilam przekaznik rozrusznika, bo nie palil juz. po 2 miesiacach jazd na krotkich dystansach wybralam sie na dluzsza przejazdzke i najpierw nie schodzil z obrotkow na biegu jalowym tylko trzymal 3.5 tys. potem zwariowal predkosciomierz pokazujac dziwne odczyty predkosci i po chwili dashbord zapalil sie na czerwono i doopa Apka stanela. Czyzby znowu przekaznik ? chyba nie? kupilam regulator od RSV1000 Mille.- czytajac to forum. Chce to zalozyc ale widze inne oznaczenia na regulatorze. Czy to ma jakies znaczenie? Pierwotnie bylo oznaczenie SH4516-12 pod spodem mala literka 4.0. Ten nowy ma pod spodem literka 9.0 ? I nie wiem o co kaman?? ) dziekuje z gory za wszystkie podpowiedzi
Freevolna, chyba dopadła Cię "LITER-ówka" SH541G-12 powinno być małe literki są nieistotne to versja, lepiej było by coś kupić z serii FH0 (mosfet)
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
a konkretnie.... to brzmi dla mnie ciagle jak fizyka molekularna ;) jakis symbol, nazwa, etc :) bede wdzieczna :)
a jesli juz mam, to moje z literowka, to popsuje cos w kapciu jak zaloze? bedzie w ogole pasowalo? nie zatrzyma sie gdzies na pustyni? hihihihi czy zwrocic do sprzedawcy...
dzieki za odpowiedz :)
_________________ Jesteś tym o czym myślisz
janciovodnik
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2017-08-30, 09:28
robert1973 napisał/a:
Freevolna, chyba dopadła Cię "LITER-ówka" SH541G-12 powinno być małe literki są nieistotne to versja, lepiej było by coś kupić z serii FH0 (mosfet)
Robciu dla uproszczenia napisz jaki model i nie męcz koleżanki ;)
a jesli juz mam, to moje z literowka, to popsuje cos w kapciu jak zaloze?
nic się nie stanie to taki jak fabryka wsadzała jeśli wymieniasz regulator sama to nic innego Ci nie proponuję jeśli mechanik to można się pokusić o wsadzenie np. http://www.ebay.pl/itm/SH...A-/380704480069
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Dzieki za pomoc ;) regulator juz w motku. Dziala normalnie. Elektryk sprawdzil napiecie i paramatry sa nast;
Na wolnych obr 13.9-14.0
3000 obr 13.2 max
Czy to sa prawidlowe parametry?
_________________ Jesteś tym o czym myślisz
skvrnsk [Usunięty]
Wysłany: 2017-08-31, 18:16
Niezbyt prawidłowe.
Na wolnych minimum 14v. U mnie jest 14,2-14,3v.
Od 2tys.obr. powinno być już powyżej 14v.
jak na kapcia z OEM regulatorem to jest ok ale wynik ogólny nie powala na kolana jak zauważył skvrnsk, ale dla uspokojenia powiem że da się z tym jeździć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum