Ten nowy filtr jest troszkę większy przez co trudniej go włożyć do środka, nie ma też masy którą należy wykonać samemu (czyli wkręcić wkręt w zgrubienie obodowy).
Ogólnie problem gaśnięcia motocykla zniknął, zobaczymy co będzie dalej, ale jestem dobrej myśli.
Ten filtr co założyłem to model od Fiata Punto, koszt ok 30zł.
No i obalam mit, że oryginalny filtr jest metalowy.. Nie jest. Jest z tworzywa, albo ja miałem nieoryginalny
przyszła i moja kolej na wymiane filtra paliwa dziś kupiłem filtr firmy mann wk 42/2 wymiarowo jest taki sam no może 4mm węższy.i pytanko co to jest (to co zaznaczyłem na czerwono ,pływak?) to tez powinienem wyczyścić ? i drugie pytanko ten kabel co jest podłączony to filtra po co on jest ? z góry dzięki za info :)
Tomek nie zakładaj tego filtra. To nie jest zamiennik. Ten co jest na zdjęciu jest filtrem przepływowym niskiego ciśnienia jest bardzo prawdopodobne że cisnienie pompy go rozwali a w najlepszym przypadku filtr sie rozwarstwi i w efekcie przytka cały dopływ paliwa w naj mniej oczekiwanym momencie. Poczekaj do poniedziałku to podeśle tobie zamiennik Mana ale odpowiedni. Teraz nie pamietam mam zapisane w robocie. No chyba że zagadasz do fakira on ma ten zamiennik zapisany, może bedzie szybciej. Jak juz. Będziesz montował daj znać powiem co zrobić z kabelkiem
ps. Pisze z telefonu wi3c sorki za ewentualne bledy.
wow dzięki za info mogłem sobie biedy narobić już pisze do fakira na priv a powiedz mi jeszcze ten filtr musi byc plastikowy czy może byc metalowy ponoć zakładają metalowy i nic się nie dzieje
Słoniu a może Ci chodzi o ten filtr Mann MWK 44 ?
milośnik cap699, wiem że pisałes i prosiłem sprzedawce w sklepie o filtr paliwa od fiata punto a on mi przyniósł metalowy z mana i go nie wziałem bo właśnie nie byłem pewny co do tego czy ma byc metalowy czy plastikowy teraz wiem że to obydwa się sprawdzą
Hi. Również mam zamiar wymienić filtr paliwa. Zamówiłem już Mann MWK 44 za 47pln. Zastanawia mnie jednak inna rzecz. Mianowicie jak wejdę na stronę www gdzie ktoś specjalizuje się w sprzedaży filtrów to wyświetla mi się mnóstwo zamienników danego filtra. Co wg znaczy "zamiennik" w tym przypadku? Wybór producentów jest b.duzy, ceny też zróżnicowane. Jak wejdę w tabelkę do czego przeznaczony jest dany filtr to też wyświetla się mnóstwo marek/typów samochodów. Podawane moce tych aut też są zróżnicowane, często mają ponad 100 KM, co swiadczyloby o wydajności filtra.
Może w naszym przypadku nie trzeba jakoś mocno kombinować, tylko brać pierwszy lepszy nie koniecznie ten za 10pln , ale taki za 30—40 PLN, byle dostępny na już w danym sklepie
_________________ Aprilia caponord etv 1000 - teraz i na zawsze... ;p
Yamaha dragstar xvs 125 - ale to już przeszłość ;)
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2019-07-29, 10:29
Mondi przypomnij sie wieczorem na whattsa to zrobie Tobie fotke filtra bo chyba mam nowy do Capo i wstepny siatkowy tez mam nowy.
Nowy wlasciciel zapomnial.
Edit! Czy ktoś zna rozmiary tego oringu pod pompą. Szukam od godziny na necie i nie umiem znaleźć! Mam sklep gdzie tego mają dużo, no ale ten rozmiar ;/
Silikonu też nie mam jakby co
KKK, ok
_________________ Aprilia caponord etv 1000 - teraz i na zawsze... ;p
Yamaha dragstar xvs 125 - ale to już przeszłość ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum