Kupiłem ten woltomierz i jak tylko przyjdzie to podłącze i porobie fotki.
Dziubek napisał/a:
zakladasz przekaznik i po sparawie
A właściwie to jaki przekaźnik? Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o elektrykę ale prosty schemat "to wepnij tu i zaizoluj" potrafię już zrobić. Z tego co wyczytałem to przekaźnik w pewnych warunkach wyłączy woltomierz. Tylko co ma decydować o tym kiedy go wyłączy? "Pstryczek", jakieś parametry prądu czy jeszcze co innego?
Wysłany: 2010-09-20, 20:51
A nie można tego podpiąć po prostu pod stacyjkę ??
A nie można tego podpiąć po prostu pod stacyjkę ??
Myślałem że wiarygodne odczyty da tylko podłączenie bezpośrednio do aku.
Zresztą przy stacyjce tyle jest "kabelków" że można się pogubić ;)
Wysłany: 2010-09-21, 17:33
Tak samo jak ty Maćku nie znam się na tym, dlatego pytałem o podpięcie do stacyjki.
Musi wypowiedzieć się ktoś, kto się na tym zna.
Nie wiem czy po podpięciu pod stacyjkę odczyty będą prawidłowe czy też nie.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2010-09-21, 18:44
Koledzy weźcie sobie miernik do ręki odpalcie moto włączcie wszystkie odbiorniki prądu i zmierzcie napięcie przy akumulatorze i przy kablach na stacyjce,zobaczycie jaki jest spadek napięcie wtedy zobaczymy czy jest sens łączenia przy stacyjce,jak będzie spadek mały to jest sens jak duży to nie bo będzie pokazywał różne wartości bez świateł,ze światłami krótkimi i długimi.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2010-09-21, 20:09
Nie usuwaj izolacji,jak masz miernik to w każdym mierniku ma z jednej strony końcówkę o zakończeniu jak igła, jak nie masz to weź np.przez igłę się lekko wkłuj do kabelka i po sprawie tylko uważaj na palce bo nieraz weszła mi ta igła do kości palca.
B3stia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum