Zainspirowany podwyższeniem kierownicy jakie ma Wilk Stepowy postanowiłem rozeznać temat.
Efekt jest taki że właśnie odbyłem próbną jazdę z podwyższeniem 30mm.
Co daje?
Pierwszym odczuciem jest dużo lepsza i przyjemniejsza jazda na stojąco. Na to zwracał mi uwagę Wilk Stepowy i mogę to tylko w 100% potwierdzić. Mam 182 cm wysokości i dotychczas trzymanie kierownicy na stojaka powodowało jakieś dziwne i nienaturalne wygięcie.
Drugą rzeczą jest lepsze manewrowanie motocyklem przy niższych (parkingowych) prędkościach.
Trzecią uwagę mam do poręczności motocykla. Wyższa kierownica to szybsze składanie się w zakręty z użyciem mniejszej siły nacisku na kierownicę.
Jak przejadę więcej kilometrów to zweryfikuję rzetelniej te odczucia ale jak narazie jestem w pełni zadowolony z modyfikacji.
Kupiłem u tych chłopaków. Podwyższenie z tego linku ma jednak za szeroki rozstaw otworów. Odesłałem więc a oni przysłali trochę inne z odpowiednim rozstawem.
Patent jest banalny. Odkręcasz kierownicę, wsadzasz te aluminiowe podwyższenia i skręcasz z powrotem.
No właśnie.
Ja mam 188cm wzrostu i jak jadę na stojaka, to też odczuwam jakieś nienaturalne wygięcie moich pleców
Rzadko opuszczam asfalt, ale jak już to robię, to drażni mnie to piekielnie
Maciek a jaki masz rozstaw otworó na śruby?
Zamóię sobie to podwyższenie, ale wolę kolesiowi od razu podać rozstaw, żeby nie bawić się w odsyłanie
Aha, a jak sprawa linek i przewodów hydraulicznych??
Czy np. przy maksymalnym skręcie kierownicy nie naciąga się zbytnio pancerz linki gazu??
Link z namiarem na sklep w którym to kupiłem podałem parę postów wyżej. Sądzę że w większości sklepów można to dostać ale polecam sklep Enduromania bo mają dobre podejście, szybki kontakt mailowy, szybka wysłka kurierem i są po prostu uczciwi.
Nie wiem co jeszcze mogę napisać o aluminiowym klocku?
Kupiłem u tych chłopaków. Podwyższenie z tego linku ma jednak za szeroki rozstaw otworów. Odesłałem więc a oni przysłali trochę inne z odpowiednim rozstawem.
Patent jest banalny. Odkręcasz kierownicę, wsadzasz te aluminiowe podwyższenia i skręcasz z powrotem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum