Witam.
Co byscie polecili, macie cos sprawdzonego.
Interesuje mnie automatyczny prostownik, ze mozna aku np. na zime podlaczyc.
Jak aku sie troche rozladuje, to prostownik sie wlaczy i podladuje baterie.
_________________ Aprilia Caponord ETV 1000
Mercedes E 270 CDI
Dziubas czy Ty nie przesadzasz?? Jesli zostawisz aku na zime w odpowiednich warunkach to na wiosne powinienes zakrecic silnikem bez problemu.Mialem na poczatku problemy z aku ale okazalo sie ze mialem zwore w sprzecie.Aku juz rano mialo problem z zakreceniem a wyszlo to dopiere kiedy izolacja z kabla sie calkiem przepalila i konkretnie zadymilo.Po wymianie aku i usunieciu usterki motor stal cala zime a aku stalo w piwnicy wczesniej doladowane.Na wiosne tylko wsadzilem do capiszona i zakrecil bez problemu.Mysle ze to wystarczy ale dobry prostownik byc musi na stanie. Pozdrawiam
Jak to sie mowi....mus jest mus. Prostownik to podstawa. Z tego co wiem u Ciebie sa dobre ceny jednak ja jeszcze nigdy w sklepie nie bylem w Szwajc....brat tam siedzi tylko lenia nie moge zagnac na zakupy. Na taki zakupy jak ja bym chcial
szkoda, ze w oryginale nie ma szybkozlaczki do aku.
Co dokładnie masz na myśli? Nie spotkałem się jeszcze z szybkozłączką do aku.
Dziubek napisał/a:
A masz jakis konkretny model na mysli ?
Nie, ale Oxford robi rzeczy dedykowane do motocykli. Pewnie ta ładowarka ma jakiegoś oryginalnego producenta ale Oxford po testach stwierdził że idealnie nadaje się do moto.
Z ich podgrzewanych manetek jestem bardzo zadowolony.
szkoda, ze w oryginale nie ma szybkozlaczki do aku.
eterum napisał/a:
Co dokładnie masz na myśli? Nie spotkałem się jeszcze z szybkozłączką do aku.
Pewnie chodziło o to, że możesz podłączyć na stałe kabelki do akumulatora a prostownik podłączasz do szybkozłączki i nie musisz zdejmować siedzenia by się dostać do aku.
jaras
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2010-10-10, 13:45
takie coś (szybkozłączka) posiada Oximizer (Oxford) -ma też stały podgląd do aktualnego stanu naładowania aku+ wyświetlacz poziomu prądu ładowania-- jest dostępny na alledrogo w dwóch wersjach- ja kupiłem tą mniejszą(coś ok 150 pln)- jestem zadowolony:)
_________________ N 51*52'57,12"
E 21*41'15,90"
KTM 1190 Adventure
Volvo XC70 CrossCountry
jaras
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2010-10-10, 13:50
oups!- teraz zauważyłem, że Capo już zapodał link do polecanego przeze mnie prostownika..:)
_________________ N 51*52'57,12"
E 21*41'15,90"
KTM 1190 Adventure
Volvo XC70 CrossCountry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum