Jestem z Bielska i odkąd pamiętam to działały na mnie motorki, no i dziewczyny.
Niestety życie nie pozwoliło mi jeszcze na dorobienie się jakiejś maszyny - a mam takie dwie wymarzone - jedna to Transalp a druga to Capo.
Transalp dlatego, że jestem troszkę malutki i niewiem czy dałbym radę sięgnąć z Capo do ziemi ( Trampka już wypróbowałem - i trzebaby go troszkę obniżyć jak dla mnie) a mam
164 cm wzrostu.
I tu mam na wstępie Pytanie do posiadaczy Capo własnie w tej sprawie, bo jednak Trampek czy Capo - to zdecydowanie Capo. Poprostu na dzień dobry motorek wywarł na mnie wrażenie - moje pierwsze spotkanie z maszyną było z trzy, może cztery lata temu.
Witaj kolego.
Moim zdaniem powinieneś koniecznie usiąść na Capo, ponieważ siedzenie jest w miarę nisko, ale jest ono szerokie i przy moim wzroście 178 nie stawiam całych stóp na podłożu..
A jeśli chodzi o porówanie Caponorda z Tramkiem, to różnica jest ogromna, Capo jest duży przy hondzinie..
Witam! Capo jest niższy niż Transalp (jeździłem wcześniej) o pare centymetrów i łatwiej postawić nogi bo stopki są wlepszym miejscu zamontowane.
A szersze siedzenie w niczym nie przeszkadza, wręcz pomaga w dłuższych trasach - dupa nie boli :)
Pozdrawiam
B3stia
Wysłany: 2010-10-05, 18:16
no tak tylko jeśli ktoś na trampku siedział i sięgał stopami do ziemi to na caponordzie będzie troszkę gorzej właśnie przez szersze siedzenie.
Ale widzę że kolega odpuścił sobie udział w forum..
Powiem wam że choć wysoki nie jestem (182cm) to na GS (ADV) najlepiej jeździło mi się na max podniesionym siedzeniu. Że mi nogi trochę majtały to pikuś. Na długiej trasie rewelacyjny komfort i minimalne ugięcie kolan.
Najgorzej lawiruje się z takim siedzeniem w mieście ale to bardziej kwestia uwagi i przewidywania gdzie się zatrzymuję ( co by podparcie jakieś było)
Dzięki wszystkim za szybkieee odpowiedzi - troszkę się tym podbudowałem ( szkoda tylko, że motorek taki ciężki trampek 50 kg mniej) może kiedyś się dorobię takiej maszynki l
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum