B3stia
Wysłany: 2010-10-16, 16:44
Lepiej jest podłączyć taki prostownik aniżeli odłączać aku od ECU.
Najlepszy jest prostownik z kilkoma trybami pracy (ładowanie silne/ normalne, utrzymywanie aku i właśnie dodatkowa funkcja częściowego rozładowywania aby ponownie naładować) pracujące aku dłużej "żyje".
Mam urządzenie polskiej firmy ale nie pamiętam, płaciłem coś koło 100 pln.
Dziubek śpij spokojnie. Jak odłączysz akumulator na okres zimowania, to komp nie zeświruje.
Chodzi o to, że Sagem podobno nie popisał się z tą instalacją, ale to wiesz jak jest.
Jednemu pierdyknie cewka, a innemu zarzuci świecę mułem, wymieni i jedzie dalej
Jak to sie mowi....mus jest mus. Prostownik to podstawa. Z tego co wiem u Ciebie sa dobre ceny jednak ja jeszcze nigdy w sklepie nie bylem w Szwajc....brat tam siedzi tylko lenia nie moge zagnac na zakupy. Na taki zakupy jak ja bym chcial
A kiedy wybierasz się do Swiss ?
_________________ Aprilia Caponord ETV 1000
Mercedes E 270 CDI
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2011-02-18, 09:43 ...
Mam taki prostownik, przez zimę akumulator cały czas jesdot podłączony, polecam do motocykla i samochodu z nowoczesną elektroniką, podczas ładowania nie trzeba odłączć akumulatora od ECU silnika, bezpieczny dla elektroniki nie sieje i nie ma skoków napięcia, nie iskrzy nawet podczas podłącznia.
Kiedyś widziałem podobne w LIDLU za 100 zł, nie wiem jak działają ?
przypuszczam że podobnie
mój wujek ma taką
tej nie polecam, zawsze jak się rozpoczyna sezon, pomimo tego że trzymał akumulatory na ładowarce, pożycza ładowarkę CTEK.
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-18, 17:13
larry napisał/a:
nie iskrzy nawet podczas podłącznia.
Ba, nawet jak odwrotnie podłączysz zaciski, do biegunów akumulatora to nie zaiskrzy, a nawet nie rozpocznie żadnej innej operacji ;)
Te z Tronica są dobre. W zupełności wystarczy jak nie chce się przepłacać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum