Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2022-07-26, 22:41
Gmole, gmole i jeszcze raz gmole. Szkoda motocykla, a i zyska na wyglądzie przy szerszej, rozbudowanej sylwetce. Chyba że wolisz motocykle wąskie jak osa o szerokości roweru
_________________ chodzi o to żeby wpadać w błoto / morda w błocie .... świat w kolorach
janciovodnik
Wysłany: 2022-07-27, 08:06
RESPIRATOR napisał/a:
Gmole, gmole i jeszcze raz gmole. Szkoda motocykla, a i zyska na wyglądzie przy szerszej, rozbudowanej sylwetce. Chyba że wolisz motocykle wąskie jak osa o szerokości roweru
I tu się zgodzę :)
Najlepiej od Hepco & Becker a jeszcze lepiej od RRki (też chyba oni robili) :)
a mi sie nigdy nie podobaly, ale o gustach sie nie rozmawia.
lepiej powiedz kolego jakie jest üochodzenie, forum, handlarz i czy masz tam grzebniete to co poczeba aby cieszyc sie nienaganna i bezpieczna jazda - co by pozniej nie tworzc opini ze wloskie jest ch.... bylo lepsiej kupic viadero, lub gejesa
Kosmetyka zajmiemy sie pozniej.
jak dorosles do kupna tak niebanalnego motocykla jakim jest caponord?
Wujo86
Wysłany: 2022-07-27, 16:56
sosnos, Pochodzenie jest takie, że sprzęt kupiony od kuzyna który pewnie też był forumowiczem.
Kiedyś jeździłem endurasem dr600 później kilka lat przerwy i teraz miałem kupić maxi skutera co by wprawić się na nowo .Pojechałem oglądać z tym właśnie kuzynem majesty 400 ale okazała się kicha. Wracając z tych oględzin wspomniał,że będzie sprzedawał Aprilie. Stwierdziłem,że to za duża pojemność itp ale jak zobaczyłem na żywo to od razu mi się spodobała no i się zdecydowałem. Odnośnie samego sprzętu to jest do naprawy licznik czyli typowa przypadłość (szwankuje w niższych temperaturach)miałem właśnie zapytać na forum czy ktoś naprawia i co by tam trzeba jeszcze ogarnąć na przyszłość ( np. temat regulatora itp) Capo ma przejechane 50 tys myślę,że jak na 20 letnie Moto z silnikiem rotaxa to bardzo mało i taka to historia.
proponuje zajrzec do zlaczek paliwowych, Producent zaleca je wymienic co trzy lub piec lat (dokladnie nie pamietam juz nie mam capo, i dostepu do serwisowki) jesli masz plastikowe.
Regulator - ja wymienilem przewody, ucialem jak wychodza od aletrnatora i pusicielm nowa wiazke. Regulator przenies z przodu pod polke - nie bedziesz mial problemow (jesli jest jescze dobry)
ja zamontowalem alu plyte ok 1cm gruba pod polke - jest tam idealne miejsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum