Wujo86
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2022-07-29, 21:46
sosnos, dzięki za wskazówki,jutro będę mierzył ładowanie a na dniach ma dojechać woltomierz,żeby kontrolować na bieżąco. Odnośnie złączek to z tego co wiem to są z tworzywa więc do wymiany ale to raczej po sezonie to ogarnę .
Hejka, mierz lądowanie od 3000 obrotów i niech regulator będzie ciepły bo wtedy dostaje pierdolca jak jest już nie dokonca sprawny.
Złączki jak masz plastikowe to polecam obejrzeć skontrolować czy pod ciśnieniem podczas pracy silnika nie puszczają, u mnie była lekka mgiełka jak silnik chodził taki efekt spryskiwacza, w porę to zauważyłem uff. Inaczej byłoby fire bal. ….
Wujo86
Wysłany: 2022-08-02, 20:34
hej
Zdemontowałem dzisiaj bak żeby ocenić złączki i są założone metalowe CPC
Nie wiem co o tym myślicie ,wygląda całkiem dobrze a co do elektryki o której wspominał janciovodnik, to zauważyłem,że brązowa kostka przy silniku już trochę stopiona ,izolacja zeszła z przewodów kostka po kilku minutach pracy silnika gorąca ,regulator też mocno ciepły.
Muszę na szybko wymienić połączenie między alternatorem a regulatorem
Ciekawe czy reg. Jeszcze się do czegoś nadaje ,nie zmierzyłem ładowania bo mi gdzieś miernik wcieło.
Wysłany: 2022-08-02, 21:49
Wyeliminuj brązową kostkę lutując przewody na stałe. Regulator będzie ciepły a nawet gorący więc tym się nie przejmuj. Chcesz, to sobie go przenieś gdzieś gdzie będzie miał lepszy przewiew.
Tak na marginesie to piszesz cały czas w powitalni. Są właściwsze wątki dla zagadnień technicznych.
_________________ chodzi o to żeby wpadać w błoto / morda w błocie .... świat w kolorach
Wujo86
Wysłany: 2022-08-03, 05:50
RESPIRATOR, no fakt ,poprawie się
a temat wiązki od alternatora zgłębiłem już na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum