Wysłany: 2024-06-12, 19:02 Wysokie spalanie
Witam,
Mam problem z moim Kapciem. Zaczał pochłaniać duże ilości paliwa. Czy ktoś zna jakiegoś mechanika z Podkarpacie - Lubelskie który ogarnie nowe mapy ?
Pozdrawiam
GrzeTom
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2024-06-13, 08:32 Re: Wysokie spalanie
dzoszla napisał/a:
Witam,
Mam problem z moim Kapciem. Zaczał pochłaniać duże ilości paliwa. Czy ktoś zna jakiegoś mechanika z Podkarpacie - Lubelskie który ogarnie nowe mapy ?
Pozdrawiam
Dużo tzn ile ? PS. Rozumiem że styl jazdy nie zmieniony?
Zabawę Mapami , to Jagiel ogarnia (wawa) , ale IMO to nie mapy będą.
One sie nie zmieniają z dnia na dzień.
Powód pewnie jest gdzie indziej.. wiec szukałbym po prostu dlaczego mieszanka paliwowo-powietrzna jest zmieniona. ( lewe powietrze, wtryski, świece.. ... klasyka, przeglądowo/serwisowa)
Dodałbym nieszczelne szybkozłączki, pęknięte przewody, padnięta sonda, tudzież zbyt luźny prawy nadgarstek. Tak naprawdę nie powiedziałeś czy kapo z sondą/katem, czy coś się bawiłeś z mapami, jak wyglądają świece... to takie trochę wróżenie z "fusóf"
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Wysłany: 2024-07-05, 11:48
Miałem podobny problem, co spędzało mi sen z powiek. Zabawa w mapy, tia... To nie jest temat dla amatora, więc po kilku próbach z polecanymi, gotowymi i zamiennymi mapami dałem sobie spokój. Można więcej stracić, niż zyskać, choć i tak kluczowy jest dostęp do dobrego analizatora spalin.
Skupiłem się na rzeczach wymienionych wyżej przez Kolegów, czyli lewe powietrze, sonda etc. Jedyne, na co odważyłem się kombinować przy mapach, to delikatna regulacja składu mieszanki biegu jałowego, czyli parametru IFT podawanego także w dokumentacji TunEcu. Autor opracowania sugeruje to ustawienie na poziomie 10. Zanotuj sobie własne ustawienie, do którego możesz potem wrócić i... kombinuj!
_________________ Być narodowi użytecznym - jak Staszic!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum