Proszę o zamieszczanie różnych propozycji, jakie hanbary pasują do Capo. Myślę, że niejednemu by się przydały. Sam poszukuję od dłuższego czasu i jedyne jakie mi się podobają to od GS-a.
handbary mają przede wszystkim chronic przed wiatrem, ale również powinny byc w miarę pancerne, aby w czasie gleby nie połamac klamek. Najlepiej zapodac jakieś fotki ew. link do sklepu
Wicher ma oczywiście rację. Najlepsze oryginały ale te do BMW też nieźle wyglądają i nie ma żadnego problemu z montażem (jedynie lekko podpiłować od dołu żeby nie dotykały zbiornika przy max skręcie).
Ja mam te z GSa + spojlerek toruatecha. Całość świetnie chroni przed wiatrem co miałem dziś okazję sprawdzić i poczuć. Przejechałem 40 km przy 4 st. C a w ręce było ciepło. Oczywiście grzane manetki i letnio-jesienne rękawice były nieodzowne
No powiem Ci, że na tych zdjęciach to w Caponordzie też wyglądają bardzo dobrze
_________________ Nie ten jest motocyklistą kto o motorach dużo mówi a ten, który wsiada na motocykl i jedzie przed siebie.
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-06, 11:48
Już teraz nie pamiętam, ale oryginały też są chyba przukręcane "pod" lusterko , tyle tylko że za pośrednictwem małego, metalowego wysięgnika :)
Ma on na końcu gumowy odbojnik, który zapiera się o zbiorniczki z płynem.
Może dziś będę w garażu, to pstryknę ci zdjęcie.
Gdzieś tam wyczytałem, że te oryginalne handbary lubią się łamać i pękać. Te z BMW mają chyba inny rodzaj plastiku (bardziej miękki i plastyczny). Jak kupiłem swoje (bmw) od powypadkowego Capo to pomimo że były mocno przytarte nic nie było popękane.
Ale trzeba przyznać, że te od Stelvio bardzo ładnie się komponują i chyba jest to teraz najlepsza opcja substytutu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum