TO MOZE ROZWINMY TEMAT NASZYCH RODZIMYCH PRODUCENTOW KOMINOW.JEST ICH KILKU I WYDAJE SIE ZE PRZYNAJMNIEJ WYGLADEM DOROWNUJA TYM RASOWYM PRODUKTOM.CENY SA BARDZO PRZYJAZNE I JESLI DZWIEK BEDZIE LEPSZY OD ORYGINALOW TO CHYBA WARTO SIE POKUSIC BO I GWARANCJA NA NIE JEST DOSYC DLUGA.MIALEM OKAZJE POTRZYMAC W RACZKACH I OBEJZEĆ RAZ JEDYNY TAKI KOMINEK (nie pamietam producenta) I MIALEM POZYTYWNE ODCZUCIA.BARDZO INTENSYWNIE MYSLE NAD WYMIANA I NA 99% KUPIE POLSKIE KOMINKI.JESTEM CIEKAW WASZYCH OPINI.MOZE KTOS MIAL OKAZJE POSLUCHAC NA ZYWO (w necie sluchalem i jest calkiem calkiem) JAK TO BRZMI NO I WIDZIAL WYKONANIE TYCH GADGETOW???
Tutaj gość pokazuje efekt zmiany wydechów w Capo na LeoVince... Cudo:D
Moja Włoszka ma takie puszki (nawet zadziwiająco podobnie wygląda). LeoVince to coś wspaniałego. Lubię głośny i głęboki wydech więc wyciągnąłem jeszcze dławiki tak jak ten gość na filmie chociaż powiedziałbym, że moje brzmią nieco inaczej niż te z filmiku.
Nigdy nie próbowałem nagrać i odsłuchać mojego sprzętu i nie wiem też jak brzmi z perspektywy osoby trzeciej. Jak znajdę chwilę to spróbuję wrzucić jakąś próbkę.
Widzialem ten filmik i pare innych.Moze gdybym lepiej stal finansowo to bym kupil jakies LEOSIE albo inne kominy.Wlasnie z tego powodu chce poruszyc temat naszych produktow bo sa tansze o niebo i z tego co slyszalem od kilku osob to niema sie czego wstydzic.
Ciekawa cena.Cale kominy mozna kupic za 350 a przerobienie 220?? Nie neguje i mam nadzieje ze to będzie to!! Ze bedziesz zadowolony. Ale tez tamte wygladaja nieco lepiej od oryginalow i to rowniez biore pod uwage.
Wysłany: 2009-06-17, 16:18
Można kupić za 350 ale trza szukać i dobierać, a jak kupisz i potem okaże się, że dźwięk mają jeszcze gorszy niż na oryginałach
co do leo, to:
http://marexmotor.home.pl...ro%20detal).pdf
są za 532 EURO za komplet.
Chcę się Braci Caponordowej przypomnieć... że mam dwa kominy od KTM - nowe,
które mogłyby się do przeróbki nadać...
niedrogo:) 350zł za dwa z obejmami...
Wysłany: 2009-08-04, 13:56
Bedzio napisał/a:
W niedzielę jadę oddać do przeróbki swoje kominki do "edzia" który reklamował się na naszym forum. Jak odbiorę, to zdam relację z efektu przeróbki.
Rozprułem jeden ze swoich tłumików .Zamierzam wymienić rurę wylotową , która ma średnicę 2,5cm na 3,5 do 4cm .Niestety to chyba nierdzewka i będę miał problem ze spawaniem .Zrobiłem kilka zdjęć ale wyskakuje mi błąd , spróbuję je wstawić później .
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2009-08-16, 18:29
Ja będę kombinował z wydechami, ale pozostawię oryginalne puszki nietknięte. Wykorzystam jednak oryginalne rury, żeby przysposobić do nich wydechy Montii, które to postanowiłem zamontować, bo nie widzę sensu, żeby przepłacać za kominy tylko po to, żeby uzyskać lepszy dźwięk ;)
Muszę pomierzyć wydechy z Capo, czy są zbliżone do produktów Montii.
Ale to i tak jesty temat na jesienne wieczory w garażu :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum