Wysłany: 2014-11-19, 11:22 Wtyczki Hermetyczne
Mam takie pytanie bo chciałbym wymienic wtyczki w Kapciu na hermetyczne bo ostatnio miałem przypadek ze jedna mi nie łączyła (patrzyłem na ładowanie przy regulatorze) i wszystko zgasło nie chciał kręcić. Wiec stwierdziłem ze jak idzie zima to trzeba cos z tym zrobic. Które wtyczki wymienić ? napewno chcę tą od regulatora 3pinową jest tam jeszcze jedna 5pinowa i 2*2piny (wszystko pod siedzeniem) czy cos jeszcze ?
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-19, 16:45
Kostki od regulatora możesz polutować i będą hulać , jak chcesz kostki to ja u siebie np. zastosowałem Delphi Metri Pack 630, takie grube lochy od maszyn rolniczych
Pod resztę można wykorzystać np. AMP Superseal ale nie będzie to tania impreza aby wszystko nimi zastąpić.
Uprzedzę pytanie gdzie kupić te złącza, google is your friend my friend
jeszcze 3 pinowa brązowa złączka która znajduje się między cylindrami.
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Wysłany: 2014-11-21, 01:09
kurde mam problem bo tak od regulatora idą (tak mi sie wydaje) dwa plusy i dwa minusy ja to miałem złączone i poprowadzone bezpośrednio pod aku (jak odpiąłem ladowanie było mniejsze) czy nie lepiej złączyc te kable razem (plus do plusa itp) ? bo chce tez tam dac tą hermetyczną ale mysle jak będzie lepiej ;/ a nie jestem wybitnym elektrykiem jak widac hehe :D
a jak sie dostac do tej kostki pomiędzy cylindrami ?
GrzeTom
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2014-11-21, 08:03
dzoszla napisał/a:
kurde mam problem bo tak od regulatora idą (tak mi się wydaje) dwa plusy i dwa minusy ja to miałem złączone i poprowadzone bezpośrednio pod aku (jak odpiąłem ładowanie było mniejsze) czy nie lepiej złączyć te kable razem (plus do plusa itp) ? bo chce tez tam dać tą hermetyczną ale myślę jak będzie lepiej ;/ a nie jestem wybitnym elektrykiem jak widać hehe :D
a jak się dostać do tej kostki pomiędzy cylindrami ?
na temat "bypassów" i łączenia regla bezpośrednio z aku są różne opinie..;-)
Co do dostawania się do wtyczki między cylindrami.. - easy : zdejmujesz zbiornik... i grzebiesz paluchami między kabelkami, i przewodami paliwowymi.. i namierzasz taką „3 pinowa” brązowa dość spora wtyczkę…
To ONA
Wyciągasz… wycinasz…, lutujesz… zapominasz - to wariant prowizorka
Lub:
Wyjmujesz alternator oddajesz panom od alternatorów by wlutowali ci kabel o długości 2m.. montujesz alternator.. a nowe kable prowadzisz bezpośrednio do regla i tam robisz dobrą wtyczkę , bądź lutujesz
Wysłany: 2014-11-21, 09:48
to jak zrobic z tym regulatorem zeby było najlepiej :D bez tego bypassa ladowanie mam w granicy 13.3 a jak jest złaczone z aku to 13.8 czyli lepiej. Moze jest jeszcze jakis inny magiczny sposób jak mozna to zrobic ?
[ Dodano: 2014-11-21, 12:47 ]
zrobiłem tak :
użyłem takiech rozdzielaczy co przecinają izolacje od dwóch plusów i minusów połączyłem je bezpośrednio z akumulatorem i ladowanie po odpalniu jest 13.9 po upływie minuty wchodzi na 14.2 wiec chyba dobrze :D
tylko teraz tak bardzo grzeje mi sie regulator (wiem ze ma byc gorący) ale nie wiem czy az tak bo nie patrzyłem wcześniej ?
A jeżeli chodzi o tą wtyczke brązową to juz jej nie mam ale w jednym miejscu kable było przetopione to odciąłem kawałek i zalutowałem nowy przewód.
Dlaczego one mogły sie tak przetopić ?
tyle w tym temacie moge sie wypowiedziec :D jutro zostawiam motor u Kamila ojca na regulacji wszystkiego co mozliwe wgranie mapy jak bedzie taka potrzeba i motorek bedzie czekał albo na kupca albo na nowy sezon :D
sprawdź tu jakbyś coś zamawiał u nich daj znać razem poślemy
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Ostatnio zmieniony przez robert1973 2015-03-24, 10:26, w całości zmieniany 1 raz
a mój link sprawdziłeś "ręcznie"? bo w nocy posłałem babola :/ teraz już poprawiony
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum