Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2018-01-30, 13:06
Tak obserwuje ten wątek i zastanawia mnie skąd biorą się Wasze wątpliwości co do tego czy to mocowanie szyby będzie pasować zamiennie pomiędzy przed i po liftem. Na logikę biorąc: jeżeli szyby z obu można przykręcić zamiennie pomiędzy obydwoma motocyklami (pomijam kwestie bocznych śrub, bo one nie są używane do montażu akcesorium) to wniosek jest jeden - będzie pasować zamiennie do obydwu generacji
hejka, nie wiem czy pasuje szyba naprzemiennie czy nie , nie interesowałem sie tym - wole byc ostrozny i nie dac plamy.
Nie ma jeszcze sezonu, projekt do uszatka nie jest objeżdźony.
hejka, tak Advalp wspominał że robi analogiczny projekt do swojego motocykla DL 650 - w tym wypadku miał duzo łatwiej bo motocykl był na miejscu i wszelkie poprawki moza było wykonać na moto a nie na podstawie zdjęć i przez telefon.
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2018-02-16, 15:40
sosnos napisał/a:
hejka, tak Advalp wspominał że robi analogiczny projekt do swojego motocykla DL 650 - w tym wypadku miał duzo łatwiej bo motocykl był na miejscu i wszelkie poprawki moza było wykonać na moto a nie na podstawie zdjęć i przez telefon.
To technologia skanowania nie daje takich super możliwości jak zwykła przymiarka ?! Dziwne
_________________ APRILIA CAPONORD 1200 RALLY 2016
APRILIA ETV 1000 CAPONORD 2006 niedawno zmienił właściciela
KTM LC4 620 1994 (nie) dawno zmienił właściciela
MZ ES250 1960
Daje, i upraszcza zycie - slelarz na otwory pasował, a ja mówię o ustawieniu kątów szyby wzgledem kierowcy i jaka ochrone przed wiatrem. Mowa tu juz o samym stelażu.
Robert, tak się przygladałem tym Twoim fotkom i zastanawiam się nad jedną sprawą. To akcesoryjne mocowanie powoduje dość znaczne odsunięcie szyby od czachy. Rozumiem, że to wyjdzie dopiero w testach drogowych, ale ciekawi mnie co będzie działo się z powietrzem, które będzie dostawać się pomiędzy te dwa elementy.... Czy nie spowoduje to dodatkowych "turbulencji" i zamierzony efekt nie będzie przez to zniweczony?....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum