Mianowicie chodzi o to, że jak odpalam kapcia to spaliny wylatujące z prawego tłumika są wyraźnie cieplejsze od wylatujących z lewego tłumiora. Sprawdziłem jak jest u kolegi w kapciu i u niego mają podobną temperaturę w obu. Dodam jeszcze że sprężanie na obu cylindrach jest równe, wartości na analizatorze różne. Podmieniłem wczoraj wtryski co nic nie zmieniło. Pomysły mi się kończą a temat nie daje mi spokoju. Moto pracuje ładnie a pali troszkę więcej od wspomnianego "kolegowego" kapcia. Czasami tylko wolne potrafi mi trzymać na poziomie 1500-1600 obr. Dodam jeszcze, że jak wykręciłem świece to na tylnym cylindrze były "mokre". Oczywiście irydy.
Cewki+kable i może świece sprawdziłbym kabelki "zasilające" cewkę czy są całe
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-07, 18:56
Jeździsz motocyklem z silnikiem w układzie "V" = różna temperatura pracy cylindrów. Dobrze ,że zima już się niedługo kończy bo kto wie jakie tematy były by poruszanie :))
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2018-01-07, 21:01
Jagiel zgodzę się z Tobą z tym faktem podczas jazdy szczególnie silnikiem chłodzonym powietrzem ,tutaj problem przy odpaleniu zimnego silnika.
Wg mnie przy odpaleniu zimnego temp.spalin przy pomiarze na odczucie manualne dłoni powinna być taka sama.
Wiem , że może to być temat rzeka ale problem poruszony
Jeździsz motocyklem z silnikiem w układzie "V" = różna temperatura pracy cylindrów. Dobrze ,że zima już się niedługo kończy bo kto wie jakie tematy były by poruszanie :))
Jak wspomniałem u kumpla w kapciu spaliny mają podobną temperaturę po odpaleniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum