Coś czuję, że sezon pomalutku zbliża się do końca.
Dzieje się tak dlatego, że zaczynam brać się za jakieś lakiernicze sprawy w moim motocyklu, a to nie wróży spokojnej jesieni i zimy
Zacząłem niby od pierdoły i nie do końca postarałem się z wykonastwem, ale i tak jest git.
Od samego początku nie podobały mi się plastiki w Capo. Zwłaszcza elementy, które nie są lakierowane. Jakoś w japońskich sprzętach wygląda to lepiej moim zdaniem.
Postanowiłem to zmienić i na próbę polakierowałem tylny błotnik i bagażnik.
Nabiłem pistolet lakierem strukturalnym do zderzaków i ogień
Tak wyszło(lakierek jeszcze świeży podczas fotografowania)
W późniejszym terminie szprycnę handbary i przedni blotnik. Zastanawiam się czy plastiki wokół przedniego reflektwa będą dobrze wyglądać w strukturze? Hmmm.....
No no... Wygląda to fajnie... Tylko z doświadczenia wiem że lakier na plastikach szybko się obdziera i wtedy już nie jest tak cool. Będę cię musiał w realu oblookać.
_________________ Pesymista, to dawny optymista, który po prostu zaczął myśleć realnie...
Kurcze ja też musze się wziąść za to. Od Karchera mam pełno białych plam na plastiku obok zegarów. Dramatycznie to dla mnie wygląda.
Wczoraj zobaczyłem aukcję na ebayu. Cały taki plastik za 45 eu. Tak się cieszyłem że zanim zalicytowałem to plastik poszedł. Pół nocy siedziałem załamany..
To mnie wkurza w Capo.. Zamiast planować trasy siedze na ebay/allegro i szukam części..
Wysłany: 2009-08-21, 19:37
Marcin napisał/a:
No no... Wygląda to fajnie... Tylko z doświadczenia wiem że lakier na plastikach szybko się obdziera i wtedy już nie jest tak cool. Będę cię musiał w realu oblookać.
To jest lakier tylko i wyłącznie na zderzaki. Z obdzieraniem, to różnie bywa. Polakierowałem już kilka motocykli, a jak wiadomo większość to plastik
Warunkiem jest dobre przygotowanie powierzchni i podkład wypełniający do plastików. Chociaż z doświadczenia wiem, że standardowy podklad wystarcza w zupełności i nic się nie obdziera, pod warunkiem, że nie drapiemy gwoździem
Mogłem cholera zastosować podkład na te elementy, ale to zrobię w ramach następnej akcji
eterum napisał/a:
Kurcze ja też musze się wziąść za to. Od Karchera mam pełno białych plam na plastiku obok zegarów. Dramatycznie to dla mnie wygląda.
Wczoraj zobaczyłem aukcję na ebayu. Cały taki plastik za 45 eu. Tak się cieszyłem że zanim zalicytowałem to plastik poszedł. Pół nocy siedziałem załamany..
To mnie wkurza w Capo.. Zamiast planować trasy siedze na ebay/allegro i szukam części..
A co tam masz za braki w Capo, że tak pilnie poszukujesz części ??
Żeby nie było, że wujek Wicher robi na odpierdul, to na bagażnik obowiązkowo przykleiłem naklejkę, żeby było jak w oryginale
Naklejki na ramie również straciły trochę na świeżości, więc nakleiłem nowe z tajnych zbiorów Capomaniaka
A widziałem, widzialem już kiedyś :)
Wygląda zacnie :)
B3stia
Wysłany: 2009-10-04, 01:20
Ok przyznaj się skąd masz naklejki i czy szansa jest na tą z wahacza ?
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2009-10-05, 21:18
Mam chyba tą naklejkę na wahacz.
Naklejki dostałem razem z motocyklem. Zaliczył parkingówkę i właściciel chyba był zmuszony zamówić cały komplet naklejek, bo pewnie pojedynczo nie występowały.
B3stia
Wysłany: 2009-10-23, 18:03
Jeśli jest ona tobie zbędna odkupię ją od Ciebie.
How much ? i dlaczego tak drogo =]. Szczegóły wyślij na priva
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2009-10-23, 20:53
Mam tą naklejkę.
Postawisz kiedyś browara i będziemy kwita
Wyślij mi na motowicher@interia.pl swoje namiary, to postaram się w miarę szybko przesłać naklejkę.
Pozdrawiam !
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2010-02-04, 17:03
Przy okazji poszukiwania części w ramach naprawy powypadkowej, natykam się na różne gadżety.
Znajomy sprzedawał deflektor na szybę za dobrą kasę, więc przykro mi było tak to zostawić
Ponoć montuje się to bezinwazyjnie, czyli bez wiercenia i innych rzeźb. Jakoś nie mam przekonania, ale jak mi odleci w czasie jazdy, to chętnie odsprzedam
Zakupiłem deflektor z dwiema szybkami(duża i mała), ale z racji podwyższanej szyby, zamontuję wariant mniejszy.
Draństwo jest strasznie drogie. Ciekawe czy rzeczywiście pomaga. Wicher jak odbędziesz jazdy testowe to daj znać jak się sprawuje. Głównie mnie interesuje możliwość jazdy z otwartą szybką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum