Po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu świeci mi się cały czas wskaźnik ABS. Nie wiem czy ABS nie działa , bo nie próbowałem podczas jazdy. Próba przełączania przycisku ABS też niczego nie zmienia. Ponownie odłączyłem akumulator i podłaczyłem, ale temat się nie zmienił. Czy mógł paść ABS i dlatego wskaźnik świeci się cały czas? Jest możliwość sprawdzenia tego bez jazdy moto?
Wiek: 40 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-18, 17:14
sprawdź bezpieczniki od ABS-u, wyjmij i włóż powinno zadziałać
[ Dodano: 2012-11-18, 17:17 ]
Jeszcze sprawdź masę układu, możliwe że coś nie styka, albo coś nie zostało podpięte, do akumulatora dochodzą o ile dobrze pamiętam przewody od instalacji ABS-u.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2012-11-18, 20:09
Z rozmowy z Jagielem myślałem że temat naprawiłeś, raczej sterownik pompy nie padł to bardzo rzadka przypadłość, coś odpiąłeś i tyle, no chyba że padł czujnik ale to dziwne że po odpięciu aku.
W niektórych systemach po odpięciu akumulatora kontrolka świeci do póki się nie przejedziesz i system nie sczyta od nowa informacji że koła się kręcą z mniej więcej taką sama prędkością.
I wszystko jasne - hehe człowiek uczy się na najprostrzych tematach. Tak , jak przypuszczaliście brak podpięcia przewodu od ABSu pod - akumulatora Kabel był schowany głeboko pod akumulatorem stąd w ogóle o nim zapomniałem........Tarez wszytko działa- kontrolka gaśnie.
Dzięki chłopaki za podpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum