Witam. Zakupiłem Capo nieco ponad miesiąc temu. 2004r. 50 tys przebiegu. Stan ogólnie ok. do dopieszczenia i posprawdzania. Rozglądałem się już od dłuższego czasu bo dalsza jazda moim Warriorem we dwoje daje w kość. Jak na razie wrażenia pozytywne. Machnięta trasa na Mazury i z powrotem na początek jednego popołudnia(400km). Zdjęcia wrzucę jak pozmniejszam. Ps. Szukam zamków do kufrów oryginalnych bo moje są po włamie, może ma ktoś kufry po glebie? Wszucę jeszcze do odpowiedniego działu.
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wiek: 47 Dołączył: 19 Cze 2015 Posty: 457 Skąd: dolnoslas-opols
Wysłany: 2018-06-27, 09:57
Witaj :)
_________________ Yamaha XT1200Z Super Tenere :))
BYŁA: Aprilia Caponord ETV 1000 2001r.
wcześniej : SUZUKI BANDIT 2000r.
i jeszcze pare innych...
szajba na punkcie cafe racer-ów
Śląsk Wita kolego może coś więcej o sobie?? nie krępuj się naprawdę nie masz się czego wstydzić
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
O sobie? A proszę bardzo. Wiek 38, jeżdżę od 12 lat legalnie. A praktycznie od dziecka. Zawód inżynier konstruktor. Poza pracą zajmuję się i tu niespodzianka - motocyklami. W garażu w bloku mam mały, ale nieźle wyposażony warsztat. Moje pozostałe motocykle to wspomniany wcześniej Warrior który teraz jak mam kapcia będzie przerabiany oraz Yamahę Maxim 700 i MZ Jaskółka, oba zabytki po kapitalnym remoncie. Capo był w planach już od jakiegoś czasu. Wybrałem go ze względu na dobre opinie, dobrą cenę, i stosunkowo niewysoko siedzisko. Żonie też jazda tym sprzętem pasuje, więc nic tylko jeździć. Jestem z Siedlec z mazowieckiego.
Wstawiam zdjęcie.
Z przeróbek które do tej pory zaobserwowałem to jedna złączka paliwowa wymieniona na metalową crc, regulator przylutowane na stałe, według poprzedniego właściciela wgrany catfish i wszystko zestrojone. Nie jestem pewien ale chyba też cewki wymienione bo przyczepione na trytytki, załączam zdjęcie. Resztę jeszcze sprawdzę.
Tomek91 to nie sprężyna to schowek na puszkę Tatry Sprężyna na moje oko to deczko niżej jest a toto żółte to tak na okolice górnego mocowania amortyzatora wygląda. Piachu faktycznie sporo może popowodziowy??? Lepiej żeby nie.
_________________ WSK125-dawno dawno temu
MZ ETZ250 dawno temu
Aprilia ETV Caponord'2001 już nie
Aprilia ETV Caponord'2006 teraz
na "zasilaniu" do wtrysków? ( idzie do takiego quinta metalowego) to duży plus
co do map albo się stroi pod moto albo... catfish+CO... jak nie masz lambdy
Generalnie widzę fajny zakup
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum