Dzisiaj zobaczyłem gdzie ucieka mi iskra luknąłem od strony chłodnicy i widzę jak przeskakuje i w tym czasie moto nie równo pracuje.Pytanie czy to na cewce jest przebicie czy na przewodzie zapłonowym?
Może ktoś miał taki przypadek i wie na czym dokładnie to nie rozbierałbym żeby tylko zobaczyć,dodam że moto jeździ normalnie czyli to nie chyba cewka tylko przewód zapłonowy,nieraz w dolnym zakresie sobie strzeli i to jest właśnie przyczyną.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2012-03-24, 19:21
Dzisiaj po rozebraniu okazało się że to nie żadne przewody tylko cewka ma przebicie do blachy która jest w około cewki pod tą gumą,także trzeba cewki poszukać ,zamieniłem ją miejscem i dałem na tylny gar żeby nie rozbierać zbiornika i reszty teraz tylko siedzenie i wymieniam na inną
[ Dodano: |24 Mar 2012|, o 19:23 ]
Co ciekawe ma tylko przebicie jak jest mocno nagrzany cały capo,tak po przejechaniu 20km zaczyna świrować.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2012-03-26, 08:30
Muszę zrobić coś innego ,stojak na bak z boku przedłużki i wtedy będę sovbie patrzył co mi się podoba
[ Dodano: |31 Mar 2012|, o 08:27 ]
Po wymianie cewki,capo zbiera się super (prawie jak ścigacz) ,Spaliny spadły o połowę czyli CO miałem ustawione 4% spadło do 2% i jest super zobaczymy w jeździe,ale teraz każdy ruch manetką to bardzo szybka reakcja na obrotomierzu.
U mnie też cewka do wymiany. Przy okazji regulacji poprzez TuneEcu usłyszałem dziwne cyknięcie. Jakby przekaźnik się włączał i wyłączał. Po krótkiej obserwacji zobaczyłem to co na filmie poniżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum