Kurde... Podstawka właśnie zaczyna czwarty tydzień odpoczynku na podłodze w garażu... Ja nie mam ani potrzeby ani czasu, żeby bawić sie w jej podrabianie. W zasadzie to chciałbym ją powoli montować z powrotem...
_________________ Pesymista, to dawny optymista, który po prostu zaczął myśleć realnie...
No właśnie - a ja bym ją dał temu mojemu znajomemu i już by miał z cztery zrobione i gotowe do odsprzedania. A jak już mówiłem nie robi on chłamu.
_________________ Nie ten jest motocyklistą kto o motorach dużo mówi a ten, który wsiada na motocykl i jedzie przed siebie.
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2009-07-04, 13:40
Marcin, sorry za zamieszanie. Póki co nie mogę się tym zająć tylko i wyłącznie z tego powodu, że nie mam czasu.
Praca, po pracy dorabiam u ojca w warsztacie, kupiłem samochód, z którym też walczę, no i przygotowuję się do wyjazdu dookoła Polski.
Także póki co muszę centralkę odłożyć na bok.
Marcinie mam nadzieję, że się nie gniewasz. Przepraszam najmocniej za zamieszanie.
Myślę, jednak że z centralką powalczymy w późniejszym termienie
Wicher, o gniewie czy coś to mowy nie ma... Spoko. Ale kolejny raz odkręce ją dopiero po sezonie. ))
Pochwal się jaką kupiłeś brykę! I z czym w niej tak walczysz od razu... ))
_________________ Pesymista, to dawny optymista, który po prostu zaczął myśleć realnie...
Wicher [Usunięty]
Wysłany: 2009-07-05, 18:32
Znajomy ojca wrócił ze Stanów po 20 latach z kieszeniami pełnymi forsy
Wstawił do mnie na ogólny przegląd mechaniczno-blacharski Corsę B swojej córki.
Jak się później okazało miała iść na sprzedaż i o dziwo, jak na 1994 rok i jak na opla, to jest w zadziwiająco dobrym stanie blacharskim i mechanicznym ;)
Zgniła tylko tam gdzie większość opli za wyjątkiem obrzeży nadkoli, co mnie ucieszyło
Posiedziałem trochę w kanale, zrobiłem kilka poprawek+konserwacja i kupilem brykę za 1750 zł
1.4i oraz 60KM......normalnie wgniata w fotel
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-02, 09:23
gumka to oryginał , nie wiem jak u ciebie Tosiek, nie pamiętam co tak robiliśmy ale najprawdopodobniej nie masz oryginalnego odbojnika bo takowych nie zamawiałem wtedy. Teraz mam jak chcesz podeślę.. tylko trzeba to przerobić trochę , niestety niby oryginalne części a Chińczycy ciągle się mylą w obliczeniach
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2014-07-02, 12:31
mam pytanko czy stawianie capo na centralne oryginalne nóżki jest tak bardzo problematyczne czy moje ( z informacji od poprzedniego właściciela dorabiane - wyglądają bardzo profesjonalnie) są źle wyprofilowane lub maja za krótkie ramie i dlatego mam z tym bardzo wielki problem , chętnie zobaczył bym zdjęcia oryginałów jak i dorabianych
_________________ APRILIA CAPONORD 1200 RALLY 2016
APRILIA ETV 1000 CAPONORD 2006 niedawno zmienił właściciela
KTM LC4 620 1994 (nie) dawno zmienił właściciela
MZ ES250 1960
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum