Korzystając że za oknem biało postanowiłem zmodyfikować podświetlenie zegarów w CAPO. Jako że cała deska A'la Polonez niezbyt im się udała i do tego jeszcze to paskudne niebieskie podświetlenie, które w nocy zlewa się i nic nie widać postanowiłem je zmienić.
Koszt przeróbki ok 40zł :
- Diody smd white 23zł , sztuk 20
- 4 x browar LECH 10,50zł
Dodatkowo szkoło czyli plastyk :) zegarów poszło do zmywarki i jest nieskazitelnie czystei pomalowałem ramki na czarny mat. Według mnie o wiele ładniej wyglądają niż oryginalnie srebrne...
No powiem Ci że całkiem fajnie wygląda to białe podświetlenie.
Nigdy tego nie rozbierałem. Diody trzeba przelutować czy są wymienne jak w niektorych samochodach?
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Wysłany: 2013-02-03, 19:34
trzeba przylutowywać, wprawne ręce pijącego człowieka dały radę choć trzeba mieć lutownicę do elektroniki. Efekt jest na prawdę super zwłaszcza w nocy wszystko stało się wyraźniejsze szczególnie cyferblat, który jak świecił na niebiesko to zlewały mi się cyferki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum