Strona główna
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Dzień dobry
Autor Wiadomość
pawner1 

Wysłany: 2013-09-02, 16:40   Dzień dobry

Witam wszystkich na forum. Otóż nie mam jeszcze Aprili Caponord, ale ostatnio bardzo mi sie spodobała. Na forum chciałbym się dowiedzieć czy motocykl jest dla mnie.

Z motocyklami od malego mam do czynienia, w tej chwili dojeżdżam Transalpa 650 oraz Shadowkę 600.

Moje obawy są o same gabaryty motocykla, lubię cięższy sprzęt, Transalp jest dla mnie super, ale Caponord to już chyba waga solidnie ciężka.
Pytania:

1)Mam 178 cm wzrostu 85kg, z transalpem robię co chce, czy ten motocykl mnie nie przytłoczy?
2) Czy ten motocykl zachowuje się stabilnie na szutrze, piachu na ścieżce leśnej?
3) Czy ten motocykl to typowe wozidło autostradowe a na wycieczki na 3 godziny będzie nieodpowiedni?

Podoba mi sie bryła tego motocykla, moc, rozmiar powaga. Krótko, szukam tego co oferuje transalp ale w lepsym cieższym wydaniu.

Proszę o fachowe porady, czy to sprzęt dla mnie?

aprilia 
Kamil

Wysłany: 2013-09-02, 18:19   

Cześć,
to bardzo specyficzny motocykl zachwyca poręcznością jednak:
-jak już go przechylisz to i tak poleci bo przy twoim wzroście go nie utrzymasz, jedynie chyba osoby 185 cm+ mogą go utrzymać nawet jak się mocno przechyli :lol:
-zachowuje się bardzo stabilnie przez swoją jedną w rodzaju ramę aluminiową
-ten motocykl jest do wszystkiego i na autostradę ( w swoich latach najszybsze turystyczne enduro do 2012r. chyba, a jak założysz kostki to pustynię gobi też przejedziesz, w laskach itp. super jeździ

jagiel 
Rally Raid 2003

Wysłany: 2013-09-02, 19:00   

Cześć

Wpadnij do mnie do serwisu, z Marek nie masz daleko ( o ile to te Marki pod Wawą ? ) przymierzysz się i opowiem ci co i jak :-)

vtec 

Wysłany: 2013-09-02, 19:03   

aprilia napisał/a:
Cześć,
to bardzo specyficzny motocykl zachwyca poręcznością jednak:
-jak już go przechylisz to i tak poleci bo przy twoim wzroście go nie utrzymasz, jedynie chyba osoby 185 cm+ mogą go utrzymać nawet jak się mocno przechyli :lol:
-zachowuje się bardzo stabilnie przez swoją jedną w rodzaju ramę aluminiową
-ten motocykl jest do wszystkiego i na autostradę ( w swoich latach najszybsze turystyczne enduro do 2012r. chyba, a jak założysz kostki to pustynię gobi też przejedziesz, w laskach itp. super jeździ

jak wyżej, z jednym ale - ja mam 180cm i nie miałem większych problemów z jego utrzymaniem w pionie. Nawet po przechyle. Inną sprawą jest to że raczej wątły nie jestem 8-)

Zobacz mój temat z wczoraj , dowiesz się po czym kapeć nie przejechał :)

GrzeTom 

Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2013-09-02, 19:13   Re: Dzień dobry

pawner1 napisał/a:

Moje obawy są o same gabaryty motocykla, lubię cięższy sprzęt, Transalp jest dla mnie super, ale Caponord to już chyba waga solidnie ciężka.
Pytania:

1)Mam 178 cm wzrostu 85kg, z transalpem robię co chce, czy ten motocykl mnie nie przytłoczy?
2) Czy ten motocykl zachowuje się stabilnie na szutrze, piachu na ścieżce leśnej?
3) Czy ten motocykl to typowe wozidło autostradowe a na wycieczki na 3 godziny będzie nieodpowiedni?

Mam podobne "wymiary" i i daje rade ogarnąć Capo RR ( nieco wyższy )..
Jeśli nie jesteś budowy baletnicy to IMO można go utrzymac w pionie , mimo wagi ( no chyba ze dorzucisz 100 kg bagażu w centralnym kufrze..:) i zdrowo pochylisz..:)
Moim zdaniem Caonord nie jest sprzetem typowo ENDURO ( w las i przez przecinkę)... ale jest duzym Endurasem w trase.. nie koniecznie asfaltową... Tam sie spradza dobrze...

A swoja droga Jagiel ma racje. Zobacz Capo na zywo, usiądz, przymierz sie.. i bedziesz widział... Czy to dla ciebie czy nie. Ja tak wsiąkłem po pierwszej jeżdzie:)
Powodzenia i jakby co też jestem do dyspozycji.

"Kierunek jest znacznie ważniejszy od prędkości. Wielu ludzi zapier..ala donikąd"

aprilia 
Kamil

Wysłany: 2013-09-02, 19:23   

No może i tak, może masz długie nogi.

Wzrostu (długości nóg) nic nie zastąpi, dlatego odpukać nie miałem ani jednej gleby na wyprawie do Mongolii ;-)

GrzeTom 

Wysłany: 2013-09-02, 19:24   

aprilia napisał/a:
No może i tak, może masz długie nogi.

;-)

Kurcze normalnie Kamil.. podrywasz mnie, ze komplementujesz moje nogi..:) ;-) ;-) ;-)

"Kierunek jest znacznie ważniejszy od prędkości. Wielu ludzi zapier..ala donikąd"

aprilia 
Kamil

Wysłany: 2013-09-02, 19:29   

Cicho być :lol:

GrzeTom 

Wysłany: 2013-09-02, 19:32   

aprilia napisał/a:
Cicho być :lol:

Hehehe..
....niewtajemniczeni pomysla że coś iskrzyło między nami na zlocie. :mrgreen: .:)
Hehehe...
.....no chyba ze nie pamiętam :-? :-/

pawner1 

Wysłany: 2013-09-02, 19:40   

Dzięki za zachęty, z chęcią podjadę na Koniecpolską do serwisu i się przymierzę.

Powinienem się pokazać w środę około 16 30. Jak dobrze pójdzie to może że na wczesną wiosnę dołączę do grona posiadaczy Aprili.

aprilia 
Kamil

Wysłany: 2013-09-02, 19:45   

Daj spokój stary wariacie :-P

zahar 
ZAHAR 2003 RR Tomek

Wysłany: 2013-09-02, 21:44   

Witaj jak trafisz na Koniecpolską to przepadłeś :lol: Jak raz usiądziesz popłyniesz włoszki to kochliwe motorki

jagiel 
Rally Raid 2003

Wysłany: 2013-09-02, 22:04   

o ile trafi na koniecpolski :-)

a Włoszki już czekają ..... na rozgrzanie :mrgreen:

pawner1 

Wysłany: 2013-09-04, 17:09   

Niestety dziś zasiedziałem się w pracy, ale postaram się wpaść w piątek. Do której jest otwarte?

jagiel 
Rally Raid 2003

Wysłany: 2013-09-04, 18:04   

do 20 jesteśmy, jak byś podjechał jutro to będą 4 sztuki w piątek już tylko 2 :-)

Odpowiedz do tematu