Witam wszystkich na forum. Otóż nie mam jeszcze Aprili Caponord, ale ostatnio bardzo mi sie spodobała. Na forum chciałbym się dowiedzieć czy motocykl jest dla mnie.
Z motocyklami od malego mam do czynienia, w tej chwili dojeżdżam Transalpa 650 oraz Shadowkę 600.
Moje obawy są o same gabaryty motocykla, lubię cięższy sprzęt, Transalp jest dla mnie super, ale Caponord to już chyba waga solidnie ciężka.
Pytania:
1)Mam 178 cm wzrostu 85kg, z transalpem robię co chce, czy ten motocykl mnie nie przytłoczy?
2) Czy ten motocykl zachowuje się stabilnie na szutrze, piachu na ścieżce leśnej?
3) Czy ten motocykl to typowe wozidło autostradowe a na wycieczki na 3 godziny będzie nieodpowiedni?
Podoba mi sie bryła tego motocykla, moc, rozmiar powaga. Krótko, szukam tego co oferuje transalp ale w lepsym cieższym wydaniu.
Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1241 Skąd: Lubaczów/Rzeszów
Wysłany: 2013-09-02, 18:19
Cześć,
to bardzo specyficzny motocykl zachwyca poręcznością jednak:
-jak już go przechylisz to i tak poleci bo przy twoim wzroście go nie utrzymasz, jedynie chyba osoby 185 cm+ mogą go utrzymać nawet jak się mocno przechyli
-zachowuje się bardzo stabilnie przez swoją jedną w rodzaju ramę aluminiową
-ten motocykl jest do wszystkiego i na autostradę ( w swoich latach najszybsze turystyczne enduro do 2012r. chyba, a jak założysz kostki to pustynię gobi też przejedziesz, w laskach itp. super jeździ
Cześć,
to bardzo specyficzny motocykl zachwyca poręcznością jednak:
-jak już go przechylisz to i tak poleci bo przy twoim wzroście go nie utrzymasz, jedynie chyba osoby 185 cm+ mogą go utrzymać nawet jak się mocno przechyli
-zachowuje się bardzo stabilnie przez swoją jedną w rodzaju ramę aluminiową
-ten motocykl jest do wszystkiego i na autostradę ( w swoich latach najszybsze turystyczne enduro do 2012r. chyba, a jak założysz kostki to pustynię gobi też przejedziesz, w laskach itp. super jeździ
jak wyżej, z jednym ale - ja mam 180cm i nie miałem większych problemów z jego utrzymaniem w pionie. Nawet po przechyle. Inną sprawą jest to że raczej wątły nie jestem
Zobacz mój temat z wczoraj , dowiesz się po czym kapeć nie przejechał :)
GrzeTom
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2013-09-02, 19:13 Re: Dzień dobry
pawner1 napisał/a:
Moje obawy są o same gabaryty motocykla, lubię cięższy sprzęt, Transalp jest dla mnie super, ale Caponord to już chyba waga solidnie ciężka.
Pytania:
1)Mam 178 cm wzrostu 85kg, z transalpem robię co chce, czy ten motocykl mnie nie przytłoczy?
2) Czy ten motocykl zachowuje się stabilnie na szutrze, piachu na ścieżce leśnej?
3) Czy ten motocykl to typowe wozidło autostradowe a na wycieczki na 3 godziny będzie nieodpowiedni?
Mam podobne "wymiary" i i daje rade ogarnąć Capo RR ( nieco wyższy )..
Jeśli nie jesteś budowy baletnicy to IMO można go utrzymac w pionie , mimo wagi ( no chyba ze dorzucisz 100 kg bagażu w centralnym kufrze..:) i zdrowo pochylisz..:)
Moim zdaniem Caonord nie jest sprzetem typowo ENDURO ( w las i przez przecinkę)... ale jest duzym Endurasem w trase.. nie koniecznie asfaltową... Tam sie spradza dobrze...
A swoja droga Jagiel ma racje. Zobacz Capo na zywo, usiądz, przymierz sie.. i bedziesz widział... Czy to dla ciebie czy nie. Ja tak wsiąkłem po pierwszej jeżdzie:)
Powodzenia i jakby co też jestem do dyspozycji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum