Przy demontażu urwałem kable które wchodzą do czujnika, fakt że cała guma rozsypała mi się w rękach. Niestety nie wiem który kabelek idzie do czego bo z płytki drukowanej czujnika wystają już tylko same druciki miedziane i nie jestem w stanie dopasować kabli po kolorze pancerzyka.
Da się to jakoś dopasować i zlutować? Czy można kupić sam czujnik?
[ Dodano: 2014-09-08, 08:52 ]
Z tego co widzę to te czujniki to dość powszechne są, ktoś wie z jakiego modelu pasuje najlepiej?
Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-08, 08:09
czujnik od hondy podejdzie ale nie będziesz miał aktywnej diody na zegarach informującej o rozłożonej nóżce.... potrzebujesz np. z KTM adventure 950,990 ma 3 kable, lub inny z 3 kablami
weź pod uwagę ,że ten czujnik w razie usterki w najlepszym wypadku spowoduje ,że nie odpalisz motocykla w gorszej wersji motocykl zgaśnie ci podczas jazdy.... skutków nie muszę chyba opisywać, ja bym nie kupował produktu za 20zł z dalekiego wschodu..
Mam czujnik gdybyś chciał.
Mi po myciu cisnieniem czasami żarzyła się kontrolka, az pewnego dnia nie chciała zgasnąć więc kupiłem drugi ale przed montażem ten stary się naprawił. Nie gwarantuje, że będzie ok, ale może z dwóch jeden byś złożył
_________________ Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Życie liczy się w kilometrach
>>> www.MOTOmostowcy.pl <<<
>>> www.motokm.pl <<<
Wrzuć mi na PM adres to Ci wyślę, ale dopiero w weekend bede w domu wiec jakos w przyszlym tygodniu.
Zobaczysz , podłączysz, sprawdzisz i jak bedzie Ci odpowiadał to się dogadamy.
>>> www.motokm.pl <<<
Widzę, że temat praktycznie już rozwiązany. Gdybym nie miał małego zastoju na forum posłużył bym pomocą w postaci zdjęcia Akurat tak się składa, że przy tym czujniku brakuje mi na przewodach głównej izolacji więc po kolorach poszczególnych żył można by dojść co gdzie jest podłączone Ale jakby ktoś był chętny na takowe zdjęcie to dajcie znać
Obiecane zdjęcie Dobrze, że nie zakładałem termokurczki na przewody tylko zostawiłem to sobie do zrobienia na zimę
PS: nie mam chyba uprawnień do dodawania zdjęć albo coś szwankuje dodawanie obrazków Zamieszczam więc link do zdjęcia.
>>> www.motokm.pl <<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum