Witam.
Koledzy podpowiedzcie mi prosze kilka rzeczy. Capo, którego nabyłem to pierwszy włoski motocykl jaki posiadam (wcześniej tylko Japonia). To także pierwsza V-ka.
Dziś podczas jazdy zaczął sobie mrygać na czerwono napis EFI. Mam wrażenie, że silnik pracuje nie równo, czuje się to jadąc ze stałymi obrotami. Zgasł mi raz przy dojeżdżaniu do skrzyżowania, ale mam wrażenie, że było to wynikiem niedostatecznej redukcji biegów (kwestia przyzwyczajenia do tego typu silnika i jego skrzyni). Czasami ma jeszcze problem ze schodzeniem z obrotów. Ktoś potrafi połączyć te fakty i postawić jakąś diagnozę?
P.S. Co oznacza cyferka po środku wskaźnika paliwa?
Wiek: 52 Dołączył: 17 Sie 2009 Posty: 459 Skąd: Warszawa/Marki
Wysłany: 2010-03-31, 08:37
Przy wskaźniku paliwa, to chyba jest tylko temperatura powietrza... jeśli o to chodzi.?
Nierówna praca silnika V dwucylindrowego jest normą, ale lampka migająca...hm... Przyczyn może być kilka, poszukaj na tym forum, problem pojawiał się z różnych powodów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum