Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2017-02-28, 18:49 Luźne wtyczki
Witam serdecznie, ponieważ mam wyciągnięte zegary postanowiłem troszkę przejrzeć instalację (czy wszystko OK, nie spękane ani nie przetarte) okazało się że za zegarem mam kilka luźnych wtyczek-czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć od czego one mogą być? Głównie zastanawia mnie wtyczka z jakimś "czujnikiem" na zdj nr 1. Z góry dziękuję.
Czujnik temperatury otoczenia. Montowany jest tuż pod czachą w stelażu po prawej stronie.
Hermatyczna dwupinowa wtyczka jeśli nie jest od tego czujnika to nie wiem, może dorobiona.
Pozostałe nowe białe złącza raczej dorobione. Musisz szukać źródła.
Wysłany: 2017-02-28, 19:04
skvrnsk napisał/a:
Hermatyczna dwupinowa wtyczka jeśli nie jest od tego czujnika to nie wiem
Ten czujnik jest już podłączony pod wtyczkę więc to od czego innego. A pozostałe nie wyglądają jakby były dorobione, bo wchodzą w oryginalne osłony przewodów.
Hermetyczna jest w takim razie od czujnika pochylenia.
Ze schematu obrazkowego wynika, że hermetyki są fabrycznie tylko do tych dwóch czujników.
A te dziwne kątowe na bank nie sa fabryczne. Sprawdzaj po kolei, co nie działa.
Może były zamontowane halogeny albo grzane manety i zostały po nich przewody?!
Wysłany: 2017-02-28, 19:13
Czujnik już jest na swoim miejscu.
skvrnsk napisał/a:
Hermetyczna jest w takim razie od czujnika pochylenia.
I to by mogło się zgadzać, bo ona jest oryginalnie zaślepiona.
skvrnsk napisał/a:
A te dziwne kątowe na bank nie sa fabryczne. Sprawdzaj po kolei, co nie działa.Może były zamontowane halogeny albo grzane manety i zostały po nich przewody?!
Grzane manetki mam podłączone i działają. No może faktycznie jakieś cuda były zamontowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum